Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Daugavpils pusē no ugunskura izcēlies šogad pirmais meža ugunsgrēks

Pagājušajā nedēļā divas dienas Daugavpils virsmežniecības teritorijā privātajā mežā tika dzēsts šogad pirmais meža ugunsgrēks - kopumā 700 kvadrātmetru platībā, aģentūru LETA informēja Valsts meža dienestā (VMD). 

Daugavpils novada Vecsalienas pagasta teritorijas mežā ugunsgrēks 5.februārī bija izcēlies no ugunskura, pie kura darbu veikšanas laikā sildījušies krājas kopšanas cirtei nolīgtie strādnieki. Ugunsgrēku nācies dzēst mīnus 10 grādu salā un vismaz 15 centimetrus biezas sniega segas apstākļos. 

Par meža ugunsgrēku virsmežniecībai paziņojis kādreizējais meža īpašnieks, kurš sacījis, ka jau pirms divām nedēļām informējis pašreizējo meža īpašnieku, ka no atstāta ugunskura gruzd meža zemsedze un sāk gāzties koki, jo ir nodegušas saknes. Meža īpašnieks neko neesot darījis, lai novērstu degšanu savā mežā, un tādējādi pie dzēšanas darbiem ķērās virsmežniecība. 

Ugunsdzēsējiem nācies strādāt ne tikai ar ūdens šļūtenēm, bet arī zāģēt sagāzušos un sasvērušos kokus, lai tiktu klāt gruzdošajām zemdegām, kā arī pārvietoties pa līdz pat 60 centimetru dziļumā izdegušu kūdru. Turklāt situāciju sarežģīja apstāklis, ka tikai 100 metru attālumā no ugunsgrēka vietas atrodas 60 hektāru liels kūdras purvs, kurā vēl līdz 1994.gadam notika kūdras ieguve. 

Kā norāda VMD, mežu īpašniekiem jāatceras, ka arī ārpus ugunsnedrošā laikposma mežā kūdrainās augsnēs nedrīkst atstāt nenodzēstus ugunskurus. 

Kā ziņots, pērn ugunsnedrošajā laikposmā, kas ilga no 17.aprīļa līdz 15.septembrim, VMD reģistrējis un nodzēsis 671 meža ugunsgrēku. Kopējā uguns skartā meža platība bija 578,4 hektāri, bet vidējā viena meža ugunsgrēka platība - 0,86 hektāri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas