Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Fonds ar finansējumu "apbalvo" jau otrās ģimenes jaunpienācēju

"Gribējās, lai būtu vēl kāds, kuru pamīļot, lielie bērni jau vairs neļaujas mīļoties. Mums vienmēr gribējies trešo bērniņu," pirms aptuveni pusotra mēneša par triju bērnu mammu kļuvusī Egita Priedoliņa skaidroja ģimenes lēmumu laist pasaulē trešo atvasi. 

Priedoliņi ir pirmā Jūrkalnes ģimene, kas saņēmusi biedrības J3 sniegto vienreizējo pabalstu par trešā bērna laišanu pasaulē.

Egita nesūrojas par valsts atbalsta trūkumu, atzīstot, ka to vienmēr varētu vēlēties lielāku, taču "mums ir labi tāpat - esam paēduši un apģērbušies".

Vienlaikus gan kuplās ģimenes mamma nenoliedz, ka šāda iniciatīva var palīdzēt izšķirties par lielāku ģimeni. Arī Priedoliņiem nauda nākusi tieši laikā - tā lieti noderēs ģimenei piederošās mājas remontam. "Par to naudu no sākuma nemaz nezinājām, kad biju jau kādā otrajā mēnesī, sākam lasīt un nejauši uzzinājām, ka ir šāda inciatīva," saka Egita.   

Arī Priedoliņiem kaimiņos dzīvojošā ģimene gaida nu jau trešo atvasi.

J3 vienreizējais pabalsts ir paredzēts Ances, Jūrkalnes un Užavas pagastu iedzīvotājiem. Biedrības finansējums pienākas ģimenei, kas vismaz divus gadus ir deklarējusi savu dzīvesvietu konkrētajos pagastos un kurai, sākot ar 2012. gada 1. janvāri, dzimis trešais, ceturtais vai katrs nākamais bērns. Piesakoties biedrības J3 sniegtajam atbalstam, ģimenei jānorāda, kādiem nolūkiem nauda tiks tērēta.

Priedoliņi ir jau otrā ģimene, kam palīdzējusi pēc iedzīvotāju iniciatīvas veidotais fonds J3. Šobrīd fondā jau saziedotā nauda ir pietiekoša, lai sniegtu tādu pašu atbalstu vēl desmit ģimenēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas