Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

FOTO: Kuldīgas kultūras centra metu konkursā uzvar MADE arhitekti piedāvājums

Noslēdzies Kuldīgas novada pašvaldības atkārtoti rīkotais metu konkurss Kuldīgas kultūras centra ēku kompleksa un pagalma rekonstrukcijai. Tajā par labāko atzīts SIA _MADA arhitekti _piedāvājums, portālu Diena.lv informēja Kuldīgas novada pašvaldībā.Izvērtējot iesniegtos darbus, pirmā vieta netika piešķirta, taču žūrijas komisijas vērtējumā par labāku tika atzīts MADE arhitekti autoru veikums  ar devīzi "PAG18".

MADE arhitekti tika piešķirta otrā vieta un godalga 3000 eiro apmērā.Komisija atzina, ka metam ir mūsdienīga pieeja, kas respektē pilsētvidi un atbilst konkursa mērķim, taču ietvertie risinājumi daļēji neatbilst plānošanas un arhitektūras uzdevumam, un projektēšanas uzdevumam, nav atrunātas koncepcijas detaļas, kā arī nepieciešams risināt atsevišķas detaļas telpu programmām un funkcionalitātei. Žūrija nolēma ieteikt pašvaldībai sarunu procedūras laikā vienoties ar MADE arhitekti par nepieciešamajiem precizējumiem.Otra priekšlikuma autori SIA Sestais stils saņēma veicināšanas balvu 500 eiro apmērā.Žūrijas komisija sastāvēja no septiņiem žūrijas locekļiem – Kuldīgas novada domes priekšsēdētājas Ingas Bērziņas, Kuldīgas kultūras centra direktores Intas Burnevicas, Kuldīgas novada pašvaldības Būvniecības nodaļas vadītājas Janas Jākobsones, Kuldīgas novada domes Būvniecības komisijas priekšsēdētāja Ginta Astiča, Kuldīgas novada pašvaldības izpilddirektores Ilzes Dambītes-Dambergas, Arhitektu savienības pārstāvja Jāņa Lejnieka un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas vadītāja Jura Dambja.Metu konkurss tika rīkots ar mērķi iegūt pilsētbūvnieciski, arhitektoniski un funkcionāli augstvērtīgu projekta priekšlikumu Kuldīgas kultūras centra ēku  kompleksa rekonstrukcijas iecerei, nodrošinot racionālu līdzekļu izmantošanu.Kuldīgas kultūras centrs iekārtots pagājušā gadsimta sākumā būvētā namā, kas pēc arhitekta Aleksandra Vanaga projekta celts Kuldīgas Sadraudzīgās biedrības vajadzībām. Mūsdienu kultūras aktivitātēm ēka ir kļuvusi par šauru un neērtu.Rekonstrukcijas rezultātā Kuldīgas novada pašvaldība vēlas attīstīt Kuldīgas kultūras centra ēku kompleksu kā nozīmīgu vietējās sabiedrības saieta vietu, nacionālo un vietējo kultūras tradīciju uzturēšanas centru un daudzfunkcionālu institūciju, kas nodrošina sabiedrībai pieejamus kultūras pakalpojumus – amatiermākslu, teātri, koncertus.

Top komentāri

Aldis
A
Kamēr Kuldīgas domē sēdēs ingas tante, būs šādas nejēdzības un naudas izsaimniekošana!
TDI
T
Nu tad Kuldīga dabūs projektu akurāt tādā līmenī kā EXPO, un protams prognozējamības arīdzan...., būs iztērējuši piķi par projektu ~ 2000 m²/250000 EUR, tā nevāji uz 125 EUR/m², Kuldīga sapratīs ka prognozēto 2-3 mio vietā, dabūs 5-6 mio būvbudžetu un būs spiesti secināt, ka nikā nisanāk....., un piķis 250000 būs jautri notērēts.
VVZ
V
Ļoti līdzinās graudu glabātuves (elevatora) ēkai. Acīmredzot cienījamie architekti būs iedvesmojušies no Tukuma Straumes elevatoriem, no Kuldīgas uz Rīgu braucot pa Ventspils šoseju. Vēl stipri līdzīga ēka ir redzama uz granīta ielas- tur vienai betona rūpnīcai tādā uzglabā beramo cementu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas