Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

FOTO: Lietuvas pierobežā pārbūvēts gandrīz 20 kilometru posms līdz Ezerei

Pabeigti 2022. gada pavasarī uzsāktie apjomīgie būvdarbi uz valsts reģionālā autoceļa Butnāri–Saldus–Ezere (P105) no Kursīšiem līdz Lietuvas robežai (18,30–37,21 km). Visā gandrīz 20 km garajā posmā pilnībā pārbūvēta ceļa sega, izbūvējot salizturīgo kārtu, nesaistītu minerālmateriālu pamatu un ieklājot asfaltbetona segumu divās kārtās, informē Latvijas Valsts ceļi.

1961. gadā uzbūvētais tilts pār Bruziles upi tika demontēs, un tā vietā ir izbūvēta monolīta dzelzsbetona caurteka. Savukārt 1960. gadā celtajam tiltam pār Vadaksti uz Lietuvas robežas veikti atjaunošanas darbi.

Ezerē autoceļa P105 un Ezere–Embūte–Grobiņa (P106) krustojums pārbūvēts atbilstoši satiksmes drošības prasībām. Tāpat posmā pārbūvētas caurtekas un 16 autobusu pieturu platformas, pieturvietās “Kursīši”, “Bruzile”, “Grīvaiši” un “Ezere” uzstādīti paviljoni, kā arī Ezerē izbūvēts jauns ietves posms uz pieturu “Ezere”.

Būvdarbus veica SIA SC GRUPA, kopējās būvdarbu izmaksas 13 205215,85 eiro (ar PVN). Pārbūves projekta autors ir SIA Firma L4, būvuzraudzību veica AS Ceļuprojekts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas