Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

FOTO: Tradicionālie Nēģu svētki Carnikavā

Ar gastronomiskiem, sportiskiem un muzikāliem notikumiem sestdien nosvinēti XVII Nēģu svētki Carnikavā, kas šogad izskanējuši ar devīzi “Ķer nēģus un sapņus Carnikavā!”

Visas dienas garumā norisinājās amatnieku tirgus, radošās darbnīcas un dažādu pazīstamu mūziķu uzstāšanās, izklaides un atrakcijas bērniem un pieaugušajiem. Notika nēģu ātrēšanas sacensības, ko pēdējos gados papildina arī nēģu suši ātrēšana. Svētkos jau par tradīciju kļuvusi nēģu kulinārijas meistarklase “Karaliskais nēģis”, ko šogad vadīja šefpavārs Reinis Čerņajevs. Viņš gatavoja sojā, ingverā, medū un laima sulā marinētus nēģus, kas tika pasniegti ar grauzdētu kaņepju svaigsiera mussu, viegli mazsālītu gurķi, graudu maizes drupinājumu un ceptu sīpolu kraukšķi.

Svētku daudzveidīgo muzikālajā programmu veidoja leģendārā grupa Zodiac, ar kuru kopā uzstājās pazīstamais vijolnieks, carnikavietis Raimonds Ozols, Dagamba, Big Al & The Jokers, Latvian Voices, Tautumeitas, Nepieradinātā folka orķestris, Trio Trivium, Marikas Šaripo un Evilenas Protektores kvartets, Summer Knight Band, pūtēju orķestris Zelmeri Pro, Nils Īle ar skaņu un ritma darbnīca un citi talantīgi izpildītāji.

Carnikavas nēģi ir iekļauti Eiropas Savienības (ES) Aizsargātu ģeogrāfiskās izcelsmes norāžu reģistrā. Ar norādi Carnikavas nēģi marķē tikai Carnikavas novadā no 1. augusta līdz 1. februārim ar murdiem Gaujas lejtecē pie ietekas jūrā zvejotos svaigos un pārstrādātos nēģus, ja tie ražoti Carnikavas novadā atbilstoši specifikācijai. Carnikavas nēģu specifika un garšas īpašības saistītas ar Carnikavas iedzīvotāju prasmēm nēģu ieguvē un pagatavošanā, kas mantotas no paaudzes paaudzē jau kopš 17. gadsimta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas