Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Grenctālē alkohola veikalam piedāvātas telpas kultūras centrā

Bauskas novads alkohola veikalam Grenctālē piedāvājis telpas kultūras centrā, kuras gan uzņēmējus nav ieinteresējušas, ziņo Latvijas Televīzija.

Pēc nesenā Lietuvas lēmuma ievērojami palielināt akcīzes nodokli alkoholam un jo īpaši alum arī Grenctālē radusies interese izvietot alkohola tirdzniecības vietas. Grenctālē nesen atvērts Alko 1000 market, bet tukšas telpas robežas tuvumā meklējot arī Igaunijas alkohola tirdzniecības ķēde SuperAlko.

Super Alko nākamajam veikalam novads telpas piedāvājis vietējā kultūras centrā, par ko sašutuši vietējie iedzīvotāji un kultūras dzīves organizētāji.

Novada domes priekšsēdētājs Raitis Ābelnieks (VL-TB/LNNK) apgalvojis, ka runas par šādu ieceri ir pārspīlētas, tomēr viņš atzinis, ka kultūras nama ēka ir sliktā stāvoklī un tai nepieciešams piesaistīt investīcijas, lai to savestu kārtībā. "Šis kultūras nams ir ļoti vāji apdzīvots. Ja paskatās Kultūras kartē, tur ir 12 pasākumi gadā, viens mēnesī, un arī pašdarbnieku grupas ir pietiekami nelielas. Pasākumi pamatā notiek mazajā zālē, un varbūt varētu lielo zāli iznomāt šim uzņēmējam," skaidrojis Ābelnieks.

Pašiem igauņu investoriem Grenctāles kultūras nams nemaz neinteresē, jo ēka neesot piemērota un tai priekšā aizauguši koki. SIA Aldar Latvia projektu menedžeris Ahto Aders atzinis, ka uzņēmumam piedāvāta minētā vieta, taču "mums tā nederēs".

Superalko Latvijas uzņēmums SIA Aldar Latvia Grenctāles projektā sola ieguldīt vismaz miljonu eiro.

Top komentāri

Pudeļs
P
Kuļtūra sākas tikai pēc 100 gramiem..
Lv99
L
Spartieši alkoholu deva tikai vergiem, vai arī dzert atļāvās tikai vīrieši, kas bija brieduma gados un neplānoja vairs bērnus.
Trollis JT
T
Ja jau kultūra tiek finansēta no alkohola , kāpēc alkoholu nevar tirgot kultūras namā? Kur jūs redzat problēmu? Daile un tikums tiek uzturēts no netikuma... vai tas jūs neuztrauc?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas