Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Iedzīvotāju iebildumu dēļ neļauj atvērt jaunu spēļu zāli Līvānos

Ņemot vērā iedzīvotāju aptaujas rezultātus, Līvānu novada pašvaldība neizsniegs atļauju jaunas spēļu zāles un derību punkta atvēršanai Līvānos, Rīgas ielā 88, lēmusi novada dome.

Sākotnēji SIA LVBet vēlējusies atvērt izklaides vietu Rīgas ielā 108, taču dome septembrī atteikusi atļaujas izsniegšanu. Tad uzņēmums vērsies domē atkārtoti, lūdzot atļaut azartspēļu zāles atvēršanu citā pilsētas vietā - Rīgas ielā 88 -, kur pašlaik atrodas veikals.

Lai nodrošinātu iedzīvotāju līdzdalību īpaši svarīgu vietējās nozīmes jautājumu izlemšanā, pēc atkārtota LVBet iesnieguma saņemšanas Līvānu novada dome aicināja iedzīvotājus izteikt viedokli par to, vai jaunu azartspēļu organizēšanas vietu atvēršana Rīgas ielā un citur novadā radīs būtisku valsts un Līvānu novada iedzīvotāju interešu aizskārumu. Aptaujā, kurā piedalījās kopumā 1226 dalībnieki, 96,4% iedzīvotāju bija pret jaunu spēļu zāles atvēršanu Līvānos un novadā.

Ņemot vērā gan aptaujas rezultātus, gan dažādus citus argumentus, Līvānu domes deputāti lēma atteikt atļaujas izsniegšanu LVBet spēļu zāles un derību punkta atvēršanai Rīgas ielā 88.

Jau vēstīts, ka, apzinoties sabiedrības atšķirīgo attieksmi pret azartspēlēm un azartspēļu negatīvo ietekmi, Līvānu novada dome vēlējusies līdzsvarot to personu intereses, kuri piedāvā azartspēļu pakalpojumus un apzināti tos izmanto, ar tās sabiedrības daļas interesēm, kurai šādi pakalpojumi nav pieņemami un ir viņu intereses aizskaroši. Tāpēc, izskatot jautājumu par azartspēļu organizēšanas iespēju Līvānu novada administratīvajā teritorijā, dome vēlējusies noskaidrot, vai jaunu azartspēļu organizēšanas vietu atļaušana nerada būtisku valsts un attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju interešu aizskārumu.

Lai nodrošinātu iedzīvotāju līdzdalību jautājuma izlemšana, pašvaldība aicināja izteikt viedokli, vai jaunu azartspēļu organizēšanas vietu atvēršana Rīgas ielā 88, kā arī citur novadā radīs būtisku valsts un Līvānu novada iedzīvotāju interešu aizskārumu.

 

Top komentāri

Līvāns
L
Yeeees!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas