Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ikšķilē Latvenergo dēļ tūristiem jāskatās uz pūstošām zivīm

Saulkalnes un Ikšķiles iedzīvotāji ir sašutumu par strauju ūdens līmeņa pazemināšanu Daugavā. Upes krasti izskatoties kā pēc atomkara - ar beigtām un pūstošām zivīm, tādējādi atbaidot tūristus.

AS Latvenergo, veicot remontdarbus Rīgas HES ūdenskrātuvē, ir strauji pazeminājusi ūdens līmeni Daugavā no 13.jūlija līdz 27.augustam, lai „veiktu hidroelektrostaciju dzelzsbetona konstrukciju un betona virsmu atjaunošanu ūdens līmeņa mainīgajā zonā.

Iedzīvotāji novērojuši, ka pašlaik Daugavas malā paveras pavisam bēdīga un nepievilcīga ainava – ūdens atkāpies no krastiem, atsedzot dubļaino gultni. Visas zivis, kas pazeminot ūdenslīmeni, palika krastā, gājušas bojā un pūst.

"Nav saprotams, kālab AS Latvenergo šos darbus veic pašā karstākajā gadalaikā, nevis vēlā agrā rudenī, kad laika apstākļi ir piemēroti šādām aktivitātēm. Mums, sava novada patriotiem (un ekonomiski domājošiem cilvēkiem) ir kauns, ka tūristi no Latvijas un arī ārvalstīm ierauga Daugavas krastos valdošo postažu. Šaubāmies, vai ārzemju tūrists, kam bukletos stāstīts par skaistajiem Latvijas laukiem un kas ieraudzījis patieso situāciju, ieteiks saviem radiem un draugiem šeit atbraukt. Būtībā ir radīts kaitējums ne vien Latvijas videi, bet arī tūrisma industrijai kopumā, jo šos darbus tiek plānots veikt 15 gadu garumā," norāda iedzīvotāji.

Iedzīvotāji vēlas, lai turpmāk Rīgas HES remontdarbus plānotu citā laikā, piemēram, septembra mēnesī, nevis atvaļinājumu sezonā, rēķinoties ar iedzīvotājiem un novada viesiem un eikt remontdarbus tā, lai Daugava netiktu pārvērsta par izpostītu novadgrāvi (ar pūstošām zivīm), kas domāts tikai un vienīgi elektroenerģijas ražošanai.  

Latvenergo Ārējās komunikācijas daļas projektu vadītāja Ilvija Līvmane db.lv sacīja, ka iedzīvotāju vēstuli uzņēmums ir saņēmis, šobrīd šo jautājumu apspriež un lems, kā uz vēstuli reaģēt. Sīkākus komentārus uzņēmums pagaidām nesniedz.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas