Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Izdzīvojuši astoņi no 13 atkritumu konteinerā izmestajiem kucēniem

No 13 tikko dzimušajiem atkritumu konteinerā Rēzeknē izmestajiem kucēniem izdzīvojuši astoņi, aģentūra LETA noskaidroja Rēzeknes dzīvnieku patversmē. Drīz pēc notikušā visi astoņi kucēni pārvesti uz dzīvnieku aizsardzības biedrību Ķepu ķepā. Trīs no astoņiem kucēniem patlaban palīdz izbarot kādas saimnieces kuce, kurai pašai ir savi kucēni. Par atlikušajiem pieciem rūpējas biedrības darbinieki, kas regulāri no pudelītes dod kucēniem pienu. Kucēniem kļūstot vecākiem sāksies darbs pie jaunu saimnieku un māju meklēšanas.

Jau vēstīts, ka aprīļa beigās Rēzeknē, Dārzu ielā 37, atkritumu konteinerā tika atrasti izmesti tikko dzimuši kucēni. Kucēni esot izmesti uzreiz pēc piedzimšanas. Par to liecinot vairākiem kucēniem esošās nabassaites. Tiek pieļauta iespēja, ka kucēni tikuši slīcināti, jo esot bijuši slapji un sarijušies ūdeni.

Saistībā ar kucēnu izmešanu atkritumu konteinerā Rēzeknē sākts kriminālprocess, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldē.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 230. panta - par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, kuras rezultāta tie gājuši bojā vai sakropļoti, vai par dzīvnieku spīdzināšanu.

Par šādu likumpārkāpumu vainīgajām personām paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar arestu, vai ar naudas sodu līdz astoņdesmit minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

 

Top komentāri

Nenormāli
N
svarīga ziņa! Kā Latvijā trūkst suņu! Vajag vēl un vēl! Drīz te paliks tukša zeme un vaukšķošu suņu bari. Nav tikai zināms, kurš strādās, lai nopelnītu tiem parazītiem fileju un mīkstus pēļus, kur vārtīties.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas