Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jaunais Jēkabpils mērs plāno samazināt vietnieku skaitu

Pēdējā aprīļa dienā par Jēkabpils mēru kļuvušais Aivars Kraps (GKML) plāno samazināt vietnieku skaitu, aģentūrai apliecināja pats domes priekšsēdētājs.

Pašlaik domē ir divas priekšsēdētāja vietnieka amata vietas, taču to skaitu plānots samazināt līdz vienai. Tāpat paredzēts, ka pašvaldībā vairs nebūs izpilddirektora vietnieka amata. Pēc Krapa teiktā, ar palikušo administrāciju pašvaldības darbam būs pilnīgi pietiekami.

Paredzēts, ka šodien tiks sasaukta domes ārkārtas sēde gan administratīvo izmaņu noteikšanai, gan jauna domes priekšsēdētāja vietnieka apstiprināšanai. Kraps klāstīja, ka šim amatam virzīs Kristīni Ozolu (NA), kurai ir sešu gadu pieredze pašvaldībā.

Jaunais pilsētas mērs solīja, ka pašvaldības iesāktie projekti tiks turpināti, bet savu redzējumu par pilsētas attīstību viņš plāno sagatavot mēneša laikā, jo neesot bijis pārliecināts par ievēlēšanu amatā.

Jau vēstīts, ka Jēkabpils domes priekšsēdētāja amatā otrdien tika ievēlēts līdzšinējais pilsētas mēra vietnieks Kraps, bet uzreiz pēc tam par atkāpšanos no amata paziņoja līdzšinējā mēra Raivja Ragaiņa (LZP) vietniece Līga Kļaviņa (LZS).

Kraps amatā uzreiz pēc Ragaiņa gāšanas tika ievēlēts ar septiņām deputātu balsīm, bet Ragainis, kurš arī tika virzīts amatam, saņēma piecu kolēģu atbalstu. Kraps pirms ievēlēšanas izteicās, ka viņš ir komandas spēlētājs.

Uzreiz pēc balsošanas rezultātu paziņošanas Kļaviņa informēja, ka neredz iespēju strādāt jaunajā koalīcijā, kas grasās mainīt pilsētas filozofiju un attīstības kursu. Pēc svētkiem viņa gatavojas domē iesniegt oficiālu iesniegumu.

Ziņots arī, ka Ragainis no amata atbrīvots ar septiņu deputātu balsīm "par". Domes sēdē neuzticību izteikušie deputāti mēram pārmeta nespēju komunicēt, deputātu priekšlikumu ignorēšanu.

Savukārt bijušais domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs (Jēkabpils reģionālā partija) apgalvoja, ka pēc tam, kad astoņi deputāti iesnieguši pieprasījumu sasaukt ārkārtas sēdi Ragaiņa atbrīvošanai, mērs nevis sasaucis deputātus pie viena sarunu galda, bet gan mēģinājis noturēt savu amatu, piedāvājot citiem amatus pašvaldības kapitālsabiedrībās.

Pats Ragainis pārmetumus domes sēdē nosaucis par meliem, uzsverot, ka deputātu grupa darbojas nevis deputātu, bet iedzīvotāju interesēs. Viņš arī pateicās domes un kapitālsabiedrību darbiniekiem par 22 mēnešu laikā paveikto, īstenojot dažādus projektus.

Sēdē izskanēja arī atzinības vārdi Ragainim un pārmetumi Salceviča vadītajai domei gan no deputātu, gan sanākušo iedzīvotāju puses. Tāpat vairākkārt izskanēja aicinājums balsot pēc sirdsapziņas.

Savukārt Kļaviņa deputātus aicināja balsot tā, lai nenogalinātu savu reputāciju.

Rezultātā mērs no amata tika gāzts ar septiņām balsīm "par" un piecām "pret".

Top komentāri

Dauņeksterminators
D
Mani interesē... vai Kristīne Ozola Krapu ņems par vietnieku?
Ha !
H
Nu, bet protams ! Feniksu Mīzējpuikam Krapam pietiek jau šefu Salceviču. Viņi, kopā, tīri labi visu, bez vietniekiem, izlems spēļu zālē.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas