Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jēkabpilī pavasara palu šogad nebūs, tā vietā ūdens trūkums akās

Ledus Daugavā pie Jēkabpils ir izgājis, plūdi pilsētai šogad gājuši secen, aģentūrai LETA pastāstīja Jēkabpils domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP). Tā vietā pašvaldību nomāc cits jautājums - ūdens līmenis upē ir pārāk zems, akās trūkst ūdens.

Ledus upē šosezon izveidojies monolīts un vienmērīgs, nevis ar sablīvētiem vižņiem, tāpēc pilsētā zemāko vietu applūšana arī netika prognozēta. Turklāt tagad ledus ir izgājis un palicis vien dažās vietās. Arī sniega, kuram kūstot, varētu celties ūdens līmenis, nav daudz, norādīja Ragainis.

Toties nu pašvaldību nomāc cits jautājums - ūdens līmenis upē ir pārāk zems, akās trūkst ūdens. Pilsētas mērs gan uzsvēra, ka Jēkabpils iedzīvotājus situācija ietekmē mazāk, nekā apkārtējos novados dzīvojošos.

Jau vēstīts, ka Kurzemes un Zemgales upēs pavasara palu augstākais ūdens līmenis tika sasniegts iepriekšējās nedēļās, un arī Vidzemes un Latgales upēs šopavasar gaidāms zemāks ūdens līmenis nekā ierasts.

Lielākā daļa Latvijas upju ir pilnībā vai daļēji brīvas no ledus. Atlikušais ledus kūst uz vietas, jo ūdens līmenis ir zems, turklāt pēc daudzajiem atkušņiem ledus ir izburbējis.

Ūdens līmenis upēs pavasarī būs atkarīgs no nokrišņu daudzuma.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas