Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Jelgavas dome grib nosmelt desmito tiesu no savu uzņēmumu peļņas

Otrdien Tautsaimniecības attīstības un pilsētvides komiteja, bet nākamceturtdien Jelgavas dome skatīs pilsētas mēra Andra Rāviņa (ZZS) iesniegto lēmumprojektu, kas paredz no nākamā gada likt kapitālsabiedrībām dividendēs izmaksāt pašvaldībai vismaz 10% no peļņas daļas. Pašvaldības pārstāve Egita Veinberga norāda, ka tā rīkoties liek likums, turklāt Valsts kontrole jau iepriekš revīzijās norādījusi, ka pašvaldība šo prasību nepilda.

Sagatavotajā lēmumprojektā teikts, ka pašvaldības kapitālsabiedrībām konkrēto dividendēs izmaksājamo peļņas daļu saskaņā ar revidētiem gada pārskatiem nosaka kapitāla daļu turētāja pārstāvis, bet ne mazāku par 10%. "Pēc kapitālsabiedrības valdes tiesiski un ekonomiski pamatota priekšlikuma kapitāla daļu turētāja pārstāvis var noteikt atšķirīgu minimālo dividendēs izmaksājamo peļņas daļu par attiecīgo pārskata gadu, nekā noteikts lēmuma 1. punktā, ja tas ir nepieciešams kapitālsabiedrības ilgtspējīgai attīstībai un konkurētspējas saglabāšanai," acīmredzot domājot par nevienlīdzīgu nostāju pret visiem uzņēmumiem, tālredzīgi minēts lēmumprojektā.

Savukārt uzņēmumu nesadalītā peļņa var tikt novirzīta kapitālsabiedrības attīstībai – ilgtermiņa un īstermiņa ieguldījumiem, kas nepieciešami ilgtspējīgai attīstībai un konkurētspējas saglabāšanai vai iepriekšējo periodu zaudējumu segšanai.

Dokuments paredz, ka dividendes iemaksā Jelgavas pilsētas pašvaldības pamatbudžeta kontā ne vēlāk kā sešu mēnešu laikā no kārtējās dalībnieku sapulces lēmuma par peļņas sadali pieņemšanas dienas.

Jelgavas pašvaldības kapitālsabiedrības ir SIA Jelgavas pilsētas slimnīca, SIA Medicīnas sabiedrība Optima 1, SIA Jelgavas poliklīnika, SIA Jelgavas ūdens, SIA Jelgavas Autobusu parks, SIA Jelgavas tirgus un SIA Jelgavas Nekustamā īpašuma pārvalde.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas