Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kokneses novadā atklās Jauniešu māju

Ceturtdien tiks atklāta Kokneses novada domes ģimenes krīzes centrā Dzeguzīte izveidoto Jauniešu māju, portālu Diena.lv informēja Labklājības ministrijas pārstāve Liene Užule.

Jauniešu mājā patstāvīgai dzīvei nepieciešamās iemaņas varēs apgūt bez vecāku gādības palikuši bērnu nama jaunieši vecumā no 15 līdz 18 gadiem. Specializētā māja izveidota Labklājības ministrijas atbalstītā Kokneses pašvaldības projekta ietvaros.

Kopumā projekta Jauniešu mājas izveide izmaksāja 19 612 latu.

Minētajā mājā bērniem būs iespēja mācīties gatavot ēst, uzņemties rūpes par sevi, iepazīt pieaugušo dzīvi, lai neveidotos situācija, kad jaunietis pēc pilngadības sasniegšanas, uzsākot pastāvīgu dzīvi, neprot par sevi rūpēties. Izveidotās mājas uzdevums ir attīstīt jauniešu sociālās un praktiskās dzīves prasmes, lai nodrošinātu viņu neatkarību un veiksmīgu iekļaušanos sabiedrībā.

Lai iekārtotu Jauniešu māju, tika veikta krīzes centra pārveide, izremontētas telpas, nodrošinot nepieciešamo aprīkojumu, kā arī pielāgota virtuve. Tāpat projekta ietvaros ir labiekārtotas un aprīkotas istabiņas, atpūtas telpa, ēdamtelpa un sanitārā telpa desmit jauniešiem. Vienlaikus apmācīti seši krīzes centra darbinieki, kuri turpmāk strādās kā tā dēvētie "mobilie vecāki", sekmējot jaunu darba metožu īstenošanu.

Līdz šim ar valsts atbalstu Latvijā kopumā ir izveidotas astoņas Jauniešu mājas - divas Liepājas pilsētas Bērnunamā, Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvaldes bērnunamā – patversmē Auseklītis, Madonas rajona padomes bērnu namā Zīļuks, Dobeles novada Sociālā dienesta ģimenes atbalsta centrā Lejasstrazdi.

Šogad izveidotas trīs jauniešu mājas – Kokneses novada domes Ģimenes krīzes centrā Dzeguzīte, Ventspils pilsētas domes Sociālā dienesta pansionātā un bērnu namā Selga un Jelgavas novada Elejas bērnu un ģimeņu atbalsta centrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas