Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lēmums apvienot kultūras iestādes Salaspilī pārsteidz to vadītājus

Ceturtdien Salaspils novada domes sēdē plānots izskatīt domes priekšsēdētāja Raimonda Čudara (Vienotība) iesniegtu lēmuma projektu par vienotas pašvaldības iestādes Salaspils kultūras nams izveidošanu. Opozīcijas pārstāvji norāda uz steigu, kādā šis lēmums tiek virzīts, un izsaka aizdomas, ka pašvaldības vadītāja mērķis ir iecelt amatā savu cilvēku, trešdien lasāms avīzē Diena.

Pašlaik Salaspilī darbojas kultūras nams Rīgava, kam pirms gada piešķirtas koordinējošās iestādes funkcijas, kā arī kultūras nams Enerģētiķis, kura ēka tiek rekonstruēta, tāpēc kolektīvi mēģina dažādu pilsētas iestāžu telpās. Plānots esošos kultūras namus likvidēt ar 2018. gada 31. janvāri, bet jaunā iestāde darbotos jau no 1. janvāra.

Čudars Dienai atzina, ka "jebkuras reformas ir izkāpšana no komforta zonas", taču par šo plānu godīgi jau pavēstīts pirms vēlēšanām, kurās Vienotības saraksts uzvarēja. Čudars arī norādīja, ka visā valstī tiek runāts par optimizāciju un runa ir par administratīvā sloga mazināšanu, nevis kolektīvu skaita vai vadītāju sastāva izmaiņām.

Neoficiāli tiekot minēts, ka direktora amatam varētu tikt virzīts pazīstamais dejotājs Valdis Škutāns, kurš vēlēšanās startēja no Vienotības saraksta, taču ar 502 svītrojumiem no trešās vietas sarakstā nokrita uz 18. un netika ievēlēts. Čudars to gan neapstiprināja.

Visu rakstu lasiet trešdienas, 29. novembra avīzē Diena!

Top komentāri

aprēķins
a
Pēc manas saprašanas sanāk, ka ne jau nauda tiks ietaupīta administrācijai, bet par vienu algu būs vairāk, turklāt 'savējam", kas caurkrita vēlēšanās.
nu
n
čudars no krieva vārda ''Čudo'' .
apsveicami
a
Normāli. Viena administrācija, bet kolektīvi paliek. Malači, atliks nauda kam citam, ne tikai funkcionāru uzturēšanai. Kādam noteikti būs jābrēc:-)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas