Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Liepājas ostā atklāj teju 19 tonnas nereģistrētas nozvejas

Valsts vides dienesta (VVD) Zvejas kontroles departamenta inspektori aizvadītajā naktī, veicot zvejas kuģa pārbaudi Liepājas ostā, atklāja nepilnas 19 tonnas nereģistrētas nozvejas, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

VVD pārstāve skaidroja, ka zvejas kuģa kapteinis elektroniskajā žurnālā bija deklarējis deviņas tonnas brētliņu un vienu tonnu reņģu. Savukārt inspektori reidā konstatēja, ka uz kuģa atrodas vairāk nekā 26 tonnas brētliņu un teju trīs tonnas reņģu.

Saskaņā ar Eiropas Savienības 2016.gadā pieņemto regulu, attiecībā uz reņģu un brētliņu nozveju, pieļaujamā kļūda zvejas žurnālā reģistrētajos aprēķinos par uz kuģa paturēto zivju daudzumu kilogramos ir 10% no kopējā daudzuma. Šajā gadījumā starp zvejas žurnālā reģistrēto un reāli izkrauto nozvejas daudzumu atšķirība bija 189,5%.

VVD ir sācis administratīvo lietvedību pret zvejas kuģa īpašnieku. Ņemot vērā, kā uzņēmums, uz kura vārda reģistrēt kuģis, jau iepriekš gada laikā ir ticis sodīts par zvejas noteikumu pārkāpumiem, par pagājušajā naktī konstatēto pārkāpumu piemērojamā soda apmērs ir no 700 eiro līdz 14 000 eiro. Aprēķinot soda naudu, tiks ņemta vērā nereģistrētās nozvejas vērtība.

Bukleviča norādīja, ka pēdējo reizi tik liela apjoma nereģistrētās nozvejas apjoms tika atklāts 2016.gada 24.augustā Ventspils ostā. Toreiz tika atklāta 38,522 tonnu nereģistrētā nozveja, par ko tika piemērots naudas sods 6355 eiro apmērā.

Top komentāri

Itamars Toledano
Tie ir tikai ziediņi REĀLAI darbībai. Zivis pašlaik ir zelta cenā un būs vēl trakāk... Lūk, dažas zivis jau maksā 20 reizes dārgāk kā PSRS laikos, bet vistas var nopirkt par trešdaļu lētāk kā toreiz...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas