Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Madonā atklāj biznesa inkubatoru atbalstam uzņēmējdarbības attīstībai

Šodien Madonā, Blaumaņa ielā 3 atklāts Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Madonas biznesa inkubators, kurā uzņēmumi var saņemt nepieciešamo atbalstu un pakalpojumus uzņēmējdarbības attīstībai, aģentūru LETA informēja LIAA.

Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Andrejs Ceļapīters (Vienotība) pauda gandarījumu, ka biznesa inkubators oficiāli ir sācis savu darbību Madonas novadā un atzīmēja, ka to izmanto pirmie uzņēmēji. "Esmu pārliecināts, ka formāts, kādā biznesa inkubators tiek organizēts, - EM, LIAA un pašvaldības kopīga darba organizācija - ir pareizs un veiksmīgs, jo valstij nav svarīgāka uzdevuma kā attīstīt uzņēmējdarbības vidi," sacīja Ceļapīters.

LIAA direktors Andris Ozols biznesa inkubatora atklāšanā sacīja, ka nenovērtējami svarīga ir palīdzība ne tikai jaunas uzņēmējdarbības sākšanai, bet arī jau esošās attīstīšanai. Tāpēc LIAA biznesa inkubatoros tiks nodrošinātas iespējas attīstīt savu ideju un iegūt vērtīgas praktiskas konsultācijas.

Pasākuma laikā esošajiem un topošajiem uzņēmējiem, kā arī citiem interesentiem bija iespēja uzzināt biznesa inkubatora darbības pamatprincipus, apskatīt tā telpas, iepazīties ar biznesa inkubatora sadarbības partneriem, kā arī iegūt informāciju par LIAA biznesa inkubatora attīstības plāniem Madonā un tā darbības teritorijā - Ērgļu, Cesvaines, Madonas, Lubānas un Varakļānu novados.

Jau ziņots, ka LIAA 2016.gada 1.septembrī izveidoja 14 biznesa inkubatorus - LIAA reģionālās filiāles visā Latvijā: nacionālas nozīmes centros - Rīgā, Jūrmalā, Liepājā, Ventspilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Valmierā, Rēzeknē un Daugavpilī, kā arī reģionālas nozīmes centros - Kuldīgā, Talsos, Bauskā, Siguldā, Ogrē un Madonā.

Inkubatorā uzņēmumi var saņemt nepieciešamo atbalstu un pakalpojumus uzņēmējdarbības attīstībai. Visiem pakalpojumiem tiks piemērots 50% līdzfinansējums, proti, uzņēmumam no pakalpojuma kopējās vērtības vajadzēs segt tikai 50%, un inkubators attiecīgi segs otru pakalpojuma vērtības daļu. Inkubatoros uzņēmēji var testēt arī savas biznesa idejas un saņemt bezmaksas konsultācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas