Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Marta sākumā Jūrmalā izsludinās jaunu atkritumu apsaimniekošanas konkursu

Balstoties uz Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) lēmumu, Jūrmalas pilsētas domes Iepirkumu komisija ir pārtraukusi sadzīves atkritumu apsaimniekošanas iepirkuma procedūru un jaunu atkritumu apsaimniekošanas iepirkumu pašvaldība plāno izsludināt marta sākumā, veicot korekcijas iepirkuma nolikumā saskaņā ar IUB aizrādījumiem, aģentūrai LETA pastāstīja Jūrmalas domes pārstāve Zane Leite.

Kā jau ziņots, jaunu apsaimniekotāju pašvaldība vēlējās atrast jau līdz 2016.gada sākumam, taču vairākkārtīgi pārsūdzēts minētā konkursa lēmums un konkurss arvien pagarināts. Leite paskaidroja, ka domē pašlaik ir izveidota speciālistu darba grupa iepirkuma dokumentu izstrādei.

Līdz jaunās iepirkuma procedūras noslēgumam atkritumu apsaimniekošanu Jūrmalas pilsētā veiks sadzīves atkritumu apsaimniekotājs, ar kuru patlaban ir spēkā esošs līgums par pakalpojuma sniegšanu pilsētā.

Kā aģentūrai LETA jau iepriekš pastāstīja Leite, ar iepirkuma noslēgšanos pakāpeniski plānots pāriet uz jaunu pieeju atkritumu apsaimniekošanā - iecerēts pāriet uz svēršanas sistēmu, lai veicinātu atkritumu šķirošanu. Līdz ar iepirkuma noslēgšanos Jūrmala kā pirmā Latvijā plānojot jaunu pieeju atkritumu apsaimniekošanā - līguma darbības pirmajā gadā atkritumu apjoms tiks mērīts kā līdz šim - kubikmetros, bet, sākot ar 2017.gadu, iecerēts pāriet uz svēršanas sistēmu. Šādu sistēmu izlemts ieviest, lai veicinātu atkritumu šķirošanu un iedzīvotāji nepārmaksātu par atkritumu apsaimniekošanu.

Atbilstoši iepirkuma nosacījumiem tiks izvēlēts saimnieciski visizdevīgākais piedāvājums. Pēc līguma noslēgšanas ar Jūrmalas pilsētas domi atkritumu apsaimniekotājam būs jānoslēdz līgumi ar visiem Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā esošajiem sadzīves atkritumu radītājiem un valdītājiem par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu - savākšanu un aizvešanu.

Kā ziņots, kopš 2015.gada 16.janvāra atkritumu apsaimniekotājs Jūrmalā ir personu apvienība SIA Jūrmalas namsaimnieks/UAB VSA Vilnius, ar kuru pakalpojuma sniegšanas līgums noslēgts līdz gada beigām. Tarifs par atkritumu apsaimniekošanu pilsētā līdz gada beigām ir 6,75 eiro par kubikmetru.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas