Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Maznodrošinātie ventspilnieki varēs saņemt pabalstu apkures rēķinu apmaksai

Maznodrošinātie Ventspils iedzīvotāji varēs saņemt pabalstu daļējai apkures rēķinu apmaksai un malkas iegādei, informēja Ventspils pilsētas Sociālā dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Kristiāna Lemberga.

Pabalstu siltumenerģijas patēriņa daļējai kompensēšanai katru mēnesi var saņemt trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes un personas, kā arī atsevišķi dzīvojoši vientuļi pensionāri un invalīdi, kuru ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 299 eiro mēnesī.

Pabalsts tiek aprēķināts, ņemot vērā dzīvokļa kompensējamo platību. Vienistabas dzīvoklī tā ir dzīvokļa kopējā platība, bet divu un vairāku istabu dzīvoklī, rēķinot 27 kvadrātmetri uz pirmo personu un 15 kvadrātmetri uz katru nākamo personu, nepārsniedzot dzīvokļa kopējo platību, sacīja Lemberga.

Pabalsta apmērs ir 55% no maksājuma summas mēnesī par siltumenerģijas patēriņu apkurei dzīvokļa kompensējamā platībā, izņemot trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes ar trīs līdz pieciem bērniem, kurām pabalsts noteikts 60% apmērā, un trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes ar sešiem un vairāk bērniem, kurām pabalsts noteikts 100% apmērā no maksājuma summas mēnesī.

Šogad no pašvaldības budžeta pabalstiem siltumenerģijas patēriņa daļējai kompensēšanai nodrošināšanai paredzēti vairāk nekā 203 000 eiro.

Pabalstu izmaksai siltumenerģijas patēriņa daļējai kompensēšanai mājokļos ar centrālo apkuri šogad tiek nodrošināti 160 000 eiro pašvaldības budžeta līdzekļu. Savukārt pabalstu kurināmā iegādei var saņemt vienu reizi gadā un šogad pabalsta kurināmā iegādei nodrošināšanai paredzēti 43 000 eiro. Pabalsta apmērs kurināmā iegādei ir 87 eiro gadā vienai mājsaimniecībai, teica Lemberga.

Top komentāri

senču ols
s
jo vairāk mencavā maznodrošināto , jo lembe vairāk veceņu pie tiesu durīm ar puķēm lembi sasgaidīs...
oskars
o
Lembergu -par prezidentu !!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas