Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

NA rosina lielizmēra Latvijas karogu uzstādīt arī Jūrmalā

Nacionālās apvienības Visu Latvijai-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) Jūrmalas domes deputāti jau vairākus gadus cenšoties panākt, lai arī šajā pilsētā tiek uzstādīts lielizmēra Latvijas valsts karogs, tomēr pagaidām tas nav izdevies.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Jūrmalas domes deputāts Jānis Žugovs (NA), 2014.gadā, sākot projekta Latvijas karogs īstenošanu, biedrība Latvijas karogs nosūtīja vēstuli Jūrmalas pašvaldībai, aicinot iesaistīties lielizmēra nacionālā karoga izbūvē Jūrmalas pilsētā, taču tobrīd iecere īstenota netika.

2017. gada vasarā Jūrmalas domei no NA deputātiem tika iesniegts atkārtots lūgums, sagaidot valsts proklamēšanas simto gadadienu, atbalstīt liela izmēra karoga uzstādīšanu Jūrmalas pilsētai nozīmīgā vietā, izsakot piedāvājumu novietot to Dubultos, laukumā Pils ielā 1.

Šī vieta kā atbilstošākā karoga uzstādīšanai tika atzīta arī iedzīvotāju aptaujas vidū, tomēr rast iespēju pilsētā uzstādīt lielizmēra valsts karogu atkārtoti neesot izdevies.

Šoruden Valteru biedrības valdes loceklis un Jūrmalas domes deputāts Rolands Parasigs-Parasiņš (NA) piedāvājis par godu 18.novembrim apdzīvotajā vietā - Valteros - īslaicīgi uzstādīt Latvijas karogu.

Lai to īstenotu, deputāts vērsies pie Jūrmalas pašvaldības Būvvaldes vadītājas Vitas Zvejnieces, lai noskaidrotu, kāda ir karoga uzstādīšanas kārtība. Viņa ieteikusi konsultēties ar būvvaldes ainavu arhitektu, kurš paskaidrojis, ka karoga uzstādīšanai ir divi iespējamie varianti - saskaņot tā projektu kā 1.pakāpes inženierbūvi vai saskaņot karoga uzstādīšanu kā pasākumu uz konkrētu laiku.

Rezultātā karogu uzstādīt ļauts uz mēnesi un Valteru iedzīvotāji saziedojuši līdzekļus karoga iegādei, kas svinīgi tiks pacelts 18.novembrī. Tomēr tas neatrisina jautājumu par lielizmēra karoga uzstādīšanu, norāda Žugovs.

Jūrmalas domē aģentūrai LETA skaidroja, ka iesniegumi pašvaldībā par pastāvīga karoga masta uzstādīšanu Valteros no iedzīvotājiem nav bijuši. Savukārt vēstule par karoga uzstādīšanu Dubultos esot bijusi no nacionālās apvienības Jūrmalas nodaļas, taču norādītajā vietā Dubultos jau atrodas pieci karoga masti, kur valsts svētku laikā tiek uzstādīti valsts karogi.

"Pašvaldība pagājušā gada nogalē ir uzsākusi darbus, lai Valteros izveidotu sabiedrisko centru, kas būs brīvi pieejama atpūtas, sporta un pasākumu rīkošanas vieta jūrmalniekiem, tostarp arī Valteru iedzīvotājiem, un arī šajā vietā arī uzstādīts valsts karogs," norādīja Jūrmalas domē.

Deputāts Žugovs gan ir pārliecināts, ka iedzīvotājiem pilsētā nepieciešams "kārtīgs karogs, nevis desmit maziņi".

Top komentāri

Jūrmalā bez kukuļa - kā pret sienu
J
!
pits
p
Tā būs dāvana krieviem, kuri pārpludinājuši Jūrmalu pērkot greznos īpašumus, lai viņi justos kā Dieva azotē, kuru kā svētumu sargā valdība.
Nacionālis par 300000
N
Vajag obligāti! Varēs atkal nozagt naudu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas