Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Naktī Kuldīgā vienlaikus aizdegas divi auto un vecākā koka ēka Kurzemē

Pateicoties Kuldīgas novada pašvaldības policistu operatīvai rīcībai, 13.maija naktī izdevās operatīvi nodzēst divas Kuldīgas vecpilsētā degošas automašīnas un aizdegušos vecāko koka ēku Kurzemē, aģentūru LETA informēja Kuldīgas novada pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska.

Kuldīgas novada pašvaldības policijas inspektori 13.maija naktī ap plkst.3 fiksēja divu automašīnu aizdegšanos Kuldīgas vecpilsētā - viena automašīna atradās ēkas Baznīcas ielā 2/4 pagalmā, bet otra - pie nama Baznīcas ielā 7, kas ir vecākā koka ēka Kurzemē. Abas automašīnas aizdegās gandrīz vienlaicīgi, ar minūtes intervālu. Tās dega ar lielu liesmu. Ir pamatotas aizdomas, ka ugunsnelaimes iemesls ir ļaunprātīga dedzināšana, stāsta Duļbinska.

Policisti nekavējoties piezvanīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD), kā arī devās uz Baznīcas ielu 7, kur no degošās automašīnas bija aizdegusies mājas siena, lai uzmodinātu mājā dzīvojošos cilvēkus un vajadzības gadījumā varētu viņus evakuēt. Tāpat pašvaldības policisti nekavējoties par notikušo ziņoja Valsts policijai.

VUGD ieradās operatīvi un ugunsnelaimi novērsa.

Valsts policijā par notikušo nekavējoties sākts kriminālprocess. Kuldīgas novada pašvaldības policija jau ir izsniegusi Valsts policijai pilsētas videonovērošanas kameru ierakstus, kas varētu palīdzēt izmeklēt šo noziegumu un atklāt vainīgos.

Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa ir sazinājusies ar Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa priekšnieku Normundu Alecki, lai pārrunātu notikušo un apliecinātu pašvaldības gatavību sadarboties un palīdzēt Valsts policijai izmeklēšanas procesā.

"Ļaunprātīga dedzināšana pašā Kuldīgas sirdī ir ārkārtīgi satraucošs notikums. Izprotam iedzīvotāju satraukumu un ceram, ka Valsts policijai izdosies vainīgos iespējami ātri atrast un saukt pie atbildības par noziedzīgo nodarījumu," pauž pašvaldības vadītāja.

Top komentāri

rom4nov
r
Jus vаrаt maksаt par 45% mazак par еlеktroеnergiju, nekada veida maldinot vai parkapjot likumu! Es iesaku visiem izlasit so rakstu - bit.do/mklat Es to esmu izmantojis kops decembra, un rekins patiesam ir kluvis mazaks!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas