Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

No rīta atsākusies ūdens līmeņa celšanās Gaujā pie Valmieras

Pēc cerīgas nakts šorīt atkal bija vērojama ūdens līmeņa celšanās Gaujā pie Valmieras, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra hidrologi.

Lai arī naktī jau šķitis, ka upe "ir nomierinājusies", pēdējās stundās Valmierā atkal vērojama ūdens līmeņa celšanās. Diennakts laikā šajā vietā Gaujā ūdens līmenis ir paaugstinājies par aptuveni 30 centimetriem, un 2010.gada plūdu maksimums jau pārsniegts par 10 centimetriem.

Citviet Gaujā situācija ir mierīgāka. Carnikavā ūdens līmenis ir palielinājies vien par 2 centimetriem, tur applūst upes palienes, bet situācija neesot kritiska.

Daugavā sliktākā situācija joprojām ir Daugavpils pusē. Tur upes ūdens līmeņos esot vērojamas nelielas svārstības - brīžiem tas par pāris centimetriem paaugstinās, dažbrīd par kādu centimetru samazinās, bet kopumā varot teikt, ka situācija stabilizējas.

Visās citās upēs ūdens līmenis ir stabilizējies vai jau samazinās, atzīmēja Hidroloģijas dienestā.

Arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) prognozē, ka šīs dienas laikā varētu sākt kristies ūdens līmenis Daugavā pie Daugavpils. Kā liecina VUGD rīcībā esošā informācija, pagājušajā diennaktī jau sācis kristies ūdens līmenis Daugavā pie Krāslavas.

Daugavpils teritorijā ūdens līmenis gan vēl nedaudz - par vienu centimetru - pieaudzis, taču situācija tiek vērtēta kā stabila. Pagājušās diennakts laikā pie Daugavpils ar ugunsdzēsēju palīdzību nostiprināts arī aizsargdambis, izmantojot aptuveni 1500 smilšu maisus.

Savukārt Valmierā diennakts laikā ūdens līmenis pieaudzis par 37 centimetriem, tomēr kritiska situācija vēl nav izveidojusies. Kā aģentūrai LETA sacīja VUGD Vidzemes reģiona brigādes komandieris un Civilās aizsardzības komisijas vadītājs Jānis Skrastiņš, ūdens līmenis joprojām ceļas, tomēr pieauguma temps ir krietni samazinājies - šorīt laikā no plkst.3 līdz plkst.6 tas pieaudzis par vienu centimetru.

Pēc Skrastiņa teiktā, patlaban applūduši četru daudzdzīvokļu māju pagrabstāvi. Pie šīm mājām naktīs dežūrējuši glābēji, lai būtu gatavībā evakuēt cilvēkus, ja rastos bīstamas situācijas.

Prognozētā kritiskākā Gaujas ūdens līmeņa robeža Valmierā ir 5,2 līdz 5,3 metri. Šorīt tas bija 4,91 metrs, informēja VUGD.

Kā ziņots, vakar Valmieras pilsētas pašvaldības civilās aizsardzības komisijas sēdē nolemts pagaidām nelūgt izsludināt ārkārtas situāciju Valmierā pavasara palu dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas