Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ogres novadam piešķirs 654 tūkstošus latu plūdos radīto zaudējumu kompensēšanai

Valdība atbalstījusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) lūgumu piešķirt 654 030 latus Ogres novadam saistībā ar pavasara plūdos radīto zaudējumu kompensēšanu.Ogres novada pašvaldība ministriju informējusi, ka plūdos radīto izdevumu segšanai nepieciešamais finansējums ir 1,8 miljoni latu.

Pati pašvaldība ir apņēmusies nodrošināt līdzfinansējumu 540 521 lata apmērā, kas ir 30% no nepieciešamās summas. Sākotnēji gan ministrija lūdza piešķirt 1,26 miljonus latu, taču valdība atbalstīja mazākas summas piešķiršanu, lai Ogres novads par šo naudu izdara visu dambja atjaunošanā, ko šogad var izdarīt, un pārējais finansējums tiks piešķirts projekta nākamajās kārtās. Līdz ar to Ogres novada pašvaldības līdzfinansējums būs 280 300 latu apmērā.Pieprasītā summa ir nepieciešama, lai segtu izdevumus, kas radušies, pastiprinot Ogres upes dambi, kas plūdu laikā tika pārrauts un sabojāts. Dambis ir izveidots pagājušā gadsimta 60.gadu beigās un 70.gadu sākumā.Kā norāda ministrija, dambja atjaunošanas darbi ir jāsāk jau tuvākajā laikā, proti, šogad, jo pastāv risks, ka nākamie plūdi varētu būt jau 2014.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas