Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ogres novads visiem 10.klašu skolēniem mācību vajadzībām plāno iegādāties portatīvos datorus

Ogres novada pašvaldība plāno atbalstīt skolēnus, iegādājoties visiem 10.klašu skolēniem portatīvos datorus mācību vajadzībām, liecina paziņojums pašvaldības mājaslapā.

Tajā minēts, ka gatavojoties jaunajam mācību gadam, 10.augustā tikās Ogres novada skolu direktori, pašvaldības vadība un izglītības pārvaldes speciālisti. Sanāksmē tika apspriesti būtiski jautājumi saistībā ar attālinātā mācību procesa vajadzībām, tai skaitā portatīvo datoru iegādi un vienotas digitālās mācību platformas ieviešanu visās Ogres novada skolās.

Pašvaldībā uzsver, ka arvien vairāk mācību iestādes Latvijā pakāpeniski ievieš digitālo mācību līdzekļu izmantošanu 7.-12. klašu grupās, tāpēc arī Ogres novads plāno atbalstīt skolēnus, iegādājoties portatīvos datorus mācību vajadzībām, un pašvaldība meklē iespējas finansējuma piesaistīšanai.

Mājaslapā minēts, ka ņemot vērā pieejamos finanšu līdzekļus, portatīvo datoru izmaksas, kā arī lielo skolēnu skaitu Ogres novadā, sanāksmes dalībnieki tika aicināti vienoties par to, kuru klašu grupu skolēniem prioritāri būtu nepieciešami portatīvie datori mācību procesa nodrošināšanai. Diskusijas rezultātā tika panākta vienošanās, ka portatīvie datori varētu tikt iegādāti visiem Ogres novada 10.klašu skolēniem, jo šī ir viena no klašu grupām, kurai šogad tiks ieviests kompetencēs balstītais mācību saturs.

Tāpat ticis atbalstīts priekšlikums par vienas mobilās datorklases izveidi katrā skolā. Līdzīga prakse vairākus gadus tiekot īstenota Ogres 1.vidusskolā, kad pedagogs uz savu mācību stundu savlaicīgi var pieteikt datorus visai klasei. Pašvaldībā skaidroja, ka datori ir izvietoti uz pārvietojama metāla skapīša, kuram piestiprināti ritentiņi, kā rezultātā tos ir ērti pārvietot no klases uz klasi.

Lai sekmīgi ieviestu portatīvo datoru izmantošanu mācību darbā, skolu vadītājiem uzdots apzināt esošo tehnisko nodrošinājumu, interneta tīkla pārklājumu, iespējamās problēmas un nepieciešamos risinājumus.

Gatavojoties jaunajam mācību gadam, skolām tiks iegādāti arī temperatūras mērītāji un automatizēti dezinfekcijas aparāti, ziņoja pašvaldībā.

Tāpat Ogres novada pašvaldība plāno izmantot vienotu digitālo platformu mācību procesa nodrošināšanai gan klātienē, gan attālināti. Kā labās prakses piemērs tiek uzskatīta Ogres 1.vidusskolas pieredze darbā ar Google izstrādātajām lietotnēm. "Tā būs iespēja ērti, viegli, ātri sazināties ar skolēniem, pedagogiem, metodiķiem, nodrošināt informācijas, dokumentu apmaiņu," pauda pašvaldībā.

Vienlaikus notikušajā sanāksmē Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Gints Sīviņš (VLTB/LNNK) katrai skolai uzdeva izstrādāt iekšējās kārtības noteikumus, akcentējot, ka katrai skolai tie var atšķirties. Mācību iestādēm ir jāizstrādā Covid-19 infekcijas ierobežošanas pasākumi, un līdz jaunā mācību gada sākumam tos plānots saskaņot arī ar Slimību profilakses un kontroles centru, kā arī Izglītības kvalitātes valsts dienestu.

Ogres novada izglītības pārvaldes galvenā izglītības speciāliste metodiķe Olga Ozola atklāja, ka ar minēto kārtību būs jāiepazīstina un tā jāparaksta visiem skolēniem un darbiniekiem. Noteikumiem būs jābūt arī publiski pieejamiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas