Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

papildināts (15:51) - FOTO: Valmieriešiem liela interese par 4.maija parādi

Svētdien Valmieras centrā notika Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas svinīgā parāde, kura pilsētas iedzīvotājos un viesos raisīja lielu interesi, novēroja Diena.lv. Nacionālie bruņotie spēki informē, ka svētku pasākumos Valmierā šodien nolūkojušies vairāki tūkstoši interesentu.

Nacionālo bruņoto spēku, Jaunsardzes, Valsts robežsardzes vienību un tehnikas parādi kuplā pulkā apmeklēja pilsētas iedzīvotāji un viesi, tostarp pasākums lielu interesi bija raisījis jauniešos un bērnos. Parādes skatītājiem rokās bija redzami Latvijas karodziņi. Ar tiem lepojās arī NATO spēku karavīri, kuri ieradušies Latvijā un piedalās arī Brīvības svētkos Valmierā.

Parādes priekšgalā tika nests Latvijas armijas karogs. Tālāk ierindā soļoja 3.Zemessardzes novada, Sauszemes spēku kājnieku brigādes, Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skolas, Jaunsardzes un Valsts robežsardzes vienības. Parādē piedalījās arī Nacionālo bruņoto spēku, Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta tehnikas vienības.  

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) uzsvēra, ka NATO īstenais spēks un varenība ir faktā, ka neviens pasaulē nav uzdrošinājies pārbaudīt, vai un kā Vašingtonas līguma 5.pants darbojas. Vējonis bilda, ka sabiedrotie jau ir pastiprinājuši militāro klātbūtni ne tikai Baltijā, bet arī visās NATO valstīs Austrumeiropā, kas nozīmē vairāk lidmašīnu mūsu gaisa telpā, vairāk kuģu mūsu ūdeņos un vairāk sabiedroto karavīru mūsu mācībās. "Mums ir pamats justies drošībā, un mēs pateicamies sabiedrotajiem par atbalstu, īpaši sveicot ASV karavīrus no 173.kājnieku brigādes, kuri kopā ar Latvijas karavīriem, zemessargiem, robežsargiem un jaunsargiem parādē soļo šajā parādē."

Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube, apliecinot apņemšanos aizsargāt Latviju, sacīja, ka nevēlas piedzīvot brīdi, kad visi paliek savās vietās, bet neko nedara. "Es gan kā šīs valsts pilsonis, gan NBS komandieris nekad negribētu piedzīvot tādu situāciju, kad katrs paliek savā vietā,  bet neviens savā vietā neko nedara.  Mēs aizstāvēsim šo valsti, ja tāda vajadzība pienāks, par to es esmu drošs."

Pēc NBS parādes beigām Dīvaliņa pļavās bija iespējams vērot militārās tehnikas paraugdemonstrējumus, tostarp pār pilsētu lidoja NATO patruļlidmašīnas. Pasākumu plkst.13 ieskandināja vīru kopa Vilki.

Paraugdemonstrējumos savas iemaņas rādīja NBS Speciālo uzdevumu vienības kaujinieki, Gaisa spēku aviācijas bāzes glābēji, kā arī Zemessardzes 22.bataljona izlūki un Valsts robežsardzes kinologi, bet Zemessardzes 54.inženiertehniskā bataljona speciālisti demonstrēja nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas gaitu. Savukārt ar defilē programmu uzstājās Štāba bataljona Godasardzes rotas karavīri. 

Nacionālie bruņotie spēki 2012.gadā aizsāka jaunu tradīciju - katru gadu kādā no Latvijas novadiem valsts Neatkarības atjaunošanas dienā iepazīstināt iedzīvotājus ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, organizējot īpašu Nacionālo bruņoto spēku dienu. Tās devīze ir "4.maijs - Brīvības svētki". Pērn Nacionālo bruņoto spēku dienas notika Kuldīgā, bet iepriekš - Rēzeknē. Nākamajā gadā tās plānotas Jelgavā.

(Papildināts viss teksts.) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas