Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Par Ādažu novada domes priekšsēdētāju ievēlēts Pēteris Balzāns

Otrdien Ādažu novada domes sēdē deputāti vienbalsīgi par domes priekšsēdētāju ievēlēja Pēteri Balzānu.

Kā ziņots, iepriekšējais Ādažu novada domes priekšsēdētājs Normunds Breidaks no šī amata tika atbrīvots 27.februārī ar tiesas lēmumu, taču reāli no mēra pienākumu pildīšanas Breidaks tika atstādināts jau pirms diviem gadiem saistībā ar ilgstošiem pārkāpumiem un nelikumīgu rīcību ar pašvaldības finansēm.

Pēc tiesas sprieduma saņemšanas Breidaks pats esot uzrakstījis iesniegumu par to, ka noliek deputāta mandātu.

Šos divus gadus domes priekšsēdētāja pienākumus pildīja Breidaka vietnieks Balzāns, kurš bija arī ir vienīgais kandidāts uz Ādažu novada domes priekšsēdētāja krēslu uz atlikušajiem trim mēnešiem līdz pašvaldību vēlēšanām. Balzāns aģentūrai LETA pastāstīja, ka viņa kandidatūru ieteikuši kolēģi, norādot, ka tik īsu laiku pirms vēlēšanām kaut ko mainīt nav vērts, tomēr viņa kļūšana par novada mēru tiks izšķirta balsojumā.

Balzāns atzina, ka piedalīsies arī šā gada Ādažu novada domes vēlēšanās, taču tajās kā pirmo sarakstā sevi iecēlis partijas Reģionu alianse Ādažu nodaļas vadītājs Juris Krūze.

Tā kā Breidakam liegts būt arī par pašvaldības deputātu, Ādažu novada domē ar vēlēšanu komisijas starpniecību tika meklēts jauns deputāts, kas līdz jūnijam aizpildītu 15.vakanci. Tagad šo deputāta amatu piekritis ieņemt Guntars Leonovičs.

Kā ziņots, Breidaka lietu tiesai prokuratūra nodeva 2011.gada novembra beigās. Valsts apsūdzības vērtējumā Breidaks ar pretlikumīgām darbībām pašvaldībai nodarījis 11 740 latu zaudējumus. Breidaks atzīts par vainīgu un sodīts ar piecu minimālo mēnešalgu jeb 1000 latu naudassodu, atņemot tiesības ieņemt vēlētus amatus valsts vai pašvaldību iestādēs trīs gadus.

No Breidaka arī tika nolemts piedzīt valstij nodarītā kaitējuma kompensāciju 11 740 latu apmērā. Līdz ar notiesājošā sprieduma stāšanos likumīgā spēkā Breidakam bija jāatstāj novada domes deputāta amats - tajā atrasties viņam liedz gan sodāmība, gan arī tas, ka ar tiesas spriedumu viņam noteikts aizliegums turpmākos trīs gadus ieņemt vēlētus amatus valsts vai pašvaldību iestādēs.

Breidaks Augstākās tiesas (AT) Senāta lēmumu, ar kuru atstāts negrozīts viņu notiesājošais spriedums krimināllietā par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, uzskata par nelikumīgu, un par savu taisnību Breidaks plāno turpināt cīnīties Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas