Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pārbauda visu olimpiskā centra Ventspils instruktoru kvalifikācijas atbilstību

Pēc pagājušonedēļ notikušā traģiskā nelaimes gadījuma Ventspils mazajā peldbaseinā, kad peldēšanas apmācības nodarbības laikā gāja bojā četrus gadus vecs zēns, tiek veikts audits visiem olimpiskā centra Ventspils piedāvātajiem apmācību pakalpojumiem, pārbaudot instruktoru kvalifikācijas atbilstību.

Tiek izstrādāts arī rīcības plāns drošības uzlabošanai Ūdens piedzīvojumu parka objektos, aģentūru LETA informēja olimpiskā centra mārketinga menedžeris Rolands Gorškovs.

Olimpiskais centrs Ventspils pašlaik ir apturējis visas piedāvātās peldēšanas apmācību programmas. Audita laikā tiek pārbaudīta visu olimpiskā centra Ventspils instruktoru kvalifikācija, un līdz brīdim, kamēr nebūs pārliecības par piedāvāto pakalpojumu drošību, nekāda veida apmācības olimpiskajā centrā Ventspils netiks piedāvātas, skaidroja Gorškovs.

Pēc pirmajiem secinājumiem olimpiskais centrs Ventspils drošības nolūkos Ūdens piedzīvojumu parkā plāno piesaistīt papildu instruktorus un uzstādīt video novērošanas kameras.

Traģiskā nelaimes gadījuma izmeklēšanu veic Valsts policija, kas ir ierosinājusi krimināllietu pēc Krimināllikuma 13.nodaļas Noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību. Pašvaldība izveidojusi komisiju, ko vada domes izpilddirektors Aldis Ābele, lai noskaidrotu traģiskā nelaimes gadījuma apstākļus, iespējamos iemeslus un amatpersonu atbildību. Šodien līdz darba dienas beigām komisija pabeigs darbu pie ziņojuma, un pašvaldība drīzumā plāno informēt sabiedrību par tajā paustajiem secinājumiem.

Jau ziņots, ka 4.oktobrī Ventspils Ūdens piedzīvojumu parka mazajā peldbaseinā peldēšanas apmācības nodarbības laikā noslīka četrus gadus vecs zēns. Oficiālu skaidrojumu par nelaimes gadījuma apstākļiem līdz šim nav sniegusi ne Valsts policija, ne baseina vadība vai pašvaldība, norādot uz policijas kompetenci notikušā iemeslu izmeklēšanā un to, ka treneris pēc notikušā ir šoka stāvoklī un nevar pietiekami skaidri izklāstīt notikušo.

Savukārt pēc Latvijas Televīzijas rīcībā esošas neoficiālās informācijas, ko apstiprinājuši vairāki avoti, bojā gājušais zēns nodarbības laikā lūdzis atļauju doties uz tualeti, ko arī saņēmis. Atgriežoties no labierīcībām, zēns, trenerim neredzot, ielēcis baseinā. To, ka baseina dziļajā galā zem ūdens kaut kas atrodas, pēcāk pateikusi cita nodarbības dalībniece, kāda četrus gadus veca meitene. 

 

Top komentāri

Dāvis
D
Cik pierasti: pēc avārijas ... Kad būs: negaidot avārijas?
j
interesanti cik mums Latvijā vispār ir kvalificētu -licenzētu treneru ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas