Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pašvaldības atbalsta Pūces nodomu samazināt birokrātiju

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) pauž gandarījumu par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (A/P) izteikumiem, ka viņš nav īsti apmierināts ar likumā deleģēto pienākumu viņa vadītajai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) saskaņot visu 119 pašvaldību saistošos noteikumus.

Katra pašvaldība gadā izdod vairākus desmitus saistošo noteikumu un tie visi jāsaskaņo ar ministriju, tāpēc VARAM darbinieki patērē ļoti daudz darba stundu, lai to visu caurlūkotu un saskaņotu. Ministrs intervijā Latvijas Radio izteicies, ka lietderīgāk būtu šo laiku veltīt nevis pašvaldību saistošo noteikumu pārbaudei, bet riska analīzē balstītās pārbaudēs. Viņš arī solīja, ka VARAM rosinās diskusijas, kā varētu pāriet uz šāda veida pārbaudēm.

LPS atbalsta šo ministra ieceri un vērtē to kā soli pretim valsts pārvaldes darba uzlabošanai un birokrātijas mazināšanai, par ko LPS iestājas jau vairāk nekā desmit gadus un kas ietverts arī vairāku Pašvaldības savienības kongresu rezolūcijās, uzsver organizācija.

Kārtība, ka ministrija vērtē visus pašvaldību saistošo noteikumu projektus, tika ieviesta 2008. gadā. Toreiz Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā LPS iestājās pret šādu risinājumu, rosinot veikt vērtējumu izvēles kārtībā, toties darīt to pamatīgāk un atbildīgāk.

“Ministra Pūces publiski pausto nodomu mēs piedāvājām jau toreiz, kad Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā VARAM izcīnīja tiesības pārbaudīt visus pašvaldību saistošos noteikumus. Ceram, ka valsts pārvalde turpmāk mazinās birokrātiskās procedūras, pieaugs pašvaldību atbildība, pārvalde kļūs lētāka un pakalpojumu finansējums pieaugs,” pauž LPS priekšsēdis Gints Kaminskis.

Top komentāri

Pašvaldības-izšķērdība un korupcija
P
Pašvaldības Latvijā ir izšķērdības un korupcijas perēkļi
Kaspars
K
Kādu laiku var šādu iniciatīvu pamēģināt. Ilgi gan tas nevilksies, jo vidusmēra pašvaldības juristu kompetence ir diezgan zema, turklāt jāņem vērā pašvaldību vadības patvaļa, saistošajos noteikumos liekot iekšā savas privātās vēlmes
pepe
p
malacis, skaidri un gaiši: dodiet mums ministrijā padzert kafiju un palasīt avīzītes!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas