Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pēc ugunsgrēka vismaz nedēļu šķirošanas stacija Tukumā nepieņems atkritumus

Vismaz nedēļu netiks pieņemti atkritumi pārkraušanas un šķirošanas stacijā Tukumā, kur nedēļas nogalē izcēlās ugunsgrēks, informēja SIA Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība Piejūra valdes loceklis Ēriks Zaporožecs.

Zaporožecs klāstīja, ka pašlaik teritorijā strādā Valsts policijas darbinieki, lai noteiktu aizdegšanās iemeslu. Tāpat būs nepieciešams laiks, lai uzņēmuma darbinieki varētu sakopt teritoriju, jo ugunsgrēka laikā degušie atkritumi tika izkliedēti.

Pašlaik jebkāda veida atkritumi pārkraušanas-šķirošanas stacijā netiks pieņemti un pakalpojumi netiks sniegti ne privātām, ne juridiskām personām.

Zaporožecs uzsvēra, ka atkritumu savākšana Tukumā un novadā tiks nodrošināta, tāpat darbojas dalīto atkritumu laukumi, un ierobežojumi attiecas tikai uz tiem, kas paši veda atkritumus uz staciju.

Uzņēmuma pārstāvis precizēja, ka degušie atkritumi bija sagatavoti tālākai realizācijai, lai sadarbības partneri tos nogādātu Schwenk Brocēnu cementa rūpnīcā, kas tos izmantojot kā kurināmo. Zaporožecs skaidroja, ka pati Piejūra nenodarbojas ar realizāciju, bet tikai nodrošina izlietotā iepakojuma pirmapstrādi, bet pēc tam partneri realizē to tālāk.

Policijas pārstāve Dace Kalniņa aģentūru LETA informēja, ka par ugunsgrēku ir sākts kriminālprocess. Likumsargi pieļauj, ka uguns laukumā izplatījusies no kūlas ugunsgrēka, kas noticis blakus teritorijā. Taču izmeklēšana vēl notiek, un policisti darbu notikuma vietā turpina.

Jau ziņots, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) svētdienas vakarā likvidēja atkritumu degšanu Piejūras laukumā. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts sestdienas pēcpusdienā.

Kopumā angārā dega atkritumi 15 kvadrātmetru platībā un laukumā - presēti atkritumi 2000 kvadrātmetru platībā.

Zaporožecs iepriekš aģentūrai LETA stāstīja, ka ugunsnelaime, iespējams, izcēlusies no sausās zāles, kura dedzināta uzņēmumam blakus esošajā privātajā teritorijā.

pievienota 5.rindkopa

 

 

Top komentāri

baigā "šķirošana" !
b
Pielaiž tik špičku.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas