Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pļaviņās joprojām applūdušas vairākas ēkas, arī mūzikas skola

Lai arī nakts laikā ūdens līmenis Daugavā ir nedaudz krities, Pļaviņās joprojām applūdušas ir vairākas ēkas, tostarp Jauniešu iniciatīvu centra un mūzikas skolas ēkas, aģentūru LETA informēja Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde.

Kopumā ūdens skāris 5-6 ēkas. Applūdušo dzīvojamo ēku iemītnieki pārcēlušies pie draugiem vai paziņām, vai arī apmetušies ēku otrajos stāvos. Domes priekšsēdētāja arī norādīja, ka ūdens ir pietuvojies vēl dažām mājām, jo arī ari atsevišķās pietekupītēs ir cēlies ūdens līmenis.

Ņemot vērā, ka ūdens līmenis Daugavā nedaudz krītas un jauns ledus nepieplūst, situācija vērtējama kā stabila, sacīja Žilde.

Kā ziņots, naktī uz sestdienu ūdens līmenis Daugavā Latvijas teritorijā pārsvarā ir nedaudz pazeminājies, tomēr Pļaviņās tas aizvien pārsniedz plūdu robežu, liecina jaunākie dati no Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC).

Pussešos rītā ūdens līmenis Pļaviņu novērojumu stacijā bija 11,67 metri, bet pusdeviņos tas bija 11,61 metrs - par 19 centimetriem zemāks nekā vēlā piektdienas vakarā un 51 centimetru virs kritiskās atzīmes. Joprojām spēkā LVĢMC brīdinājums par ļoti augstu ūdens līmeni Daugavā pie Pļaviņām.

Kā ziņots, LVĢMC Prognožu un klimata daļas vadītājs Andris Vīksna piektdien sacīja, ka arī nākamās nedēļas laikā ūdens līmenis Daugavā saglabāsies augsts, bet problēmām nevajadzētu būt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas