Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pļaviņu ūdenskrātuvē palielinās ledus sastrēgums

Pļaviņu ūdenskrātuvē intensīvi blīvējas vižņi, un hidrologi prognozē, ka ledus sastrēgums kļūs garāks un var izraisīt plašāku teritoriju applūšanu.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem Daugavas posmā no Baltkrievijas līdz Jēkabpilij ūdens līmenis pazeminās, kopš gada sākuma ūdens līmenis Krāslavas novadā krities par aptuveni metru, Augšdaugavas novadā - par 50-60 centimetriem, pie Jēkabpils - par 35 centimetriem.

Vižņu iešanas un ledus blīvēšanās dēļ pie Zeļķu tilta, kas atrodas starp Jēkabpili un Pļaviņām, ūdens līmenis iepriekšējās divās diennaktīs bija kāpis par četriem metriem, bet aizvadītajā naktī tas pazeminājies par divarpus metriem, savukārt pie Pļaviņām ūdens līmenis naktī kāpis par vairāk nekā metru. Piektdienas rītā ūdens līmenis pie Pļaviņām krities par pusmetru.

Hidrologi norāda, ka Daugavā garā posmā turpinās intensīva vižņu veidošanās un iešana, tie blīvējas Pļaviņu ūdenskrātuvē. Iespējama ūdens līmeņa paaugstināšanās un plašāku teritoriju applūšana, tādēļ pie Daugavas Aizkraukles novadā, Jēkabpils novadā un Līvānu novadā izsludināts oranžās pakāpes brīdinājums.

Vairumā Latvijas upju turpinās ūdens līmeņa kritums, bet ledus sastrēgumu dēļ vietām novērotas krasas ūdens līmeņa svārstības. Tai skaitā Lielupē pie Mežotnes un Salacā pie Lagastes ūdens līmenis pēdējās dienās cēlies par aptuveni 2,5 metriem.

Hidrologi prognozē, ka ledus sablīvējumi gaidāmi arī Gaujā un Ogres upē. Valsts austrumu un centrālajā daļā spēkā dzeltenais brīdinājums par augstu ūdens līmeni upēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas