Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Plūdu risku samazināšanai rekonstruēs dambi pie Lubāna ezera

Ministru kabinets otrdien, 9.jūlijā, atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavoto priekšlikumu pārdalīt Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) aktivitāšu finansējumu, lai varētu īstenot būtiskus pasākumus plūdu risku samazināšanai Lubāna ezera apkārtnē, portālu Diena.lv informēja VARAM.

"Apzinoties iespējamās sekas, kas varētu rasties Lubāna ezera Dienvidaustrumu dambja potenciālās avārijas gadījumā, kā rezultātā varētu ciest ne tikai pārējās kompleksa būves, bet arī radītu plūdu draudus tuvējo teritoriju un pat Pļaviņu un Jēkabpils pilsētās iedzīvotājiem, VARAM nolēma pārdalīt finansējumu dambja rekonstrukcijai," uzsver VARAM valsts sekretāra vietniece attīstības instrumentu jautājumos Dace Grūberte.

Kopējais nepieciešamais finansējums dambja rekonstrukcijai ir 1,33 miljoni latu, kurus piešķirs pārdalot finansējumu vairākās ERAF apakšaktivitātēs, kurās ir izveidojies atlikums. Projektu gatavos un īstenos Zemkopības ministrija (ZM), un tā ietvaros plānots rekonstruēt 12 800 m garo Dienvidaustrumu dambi.

Rekonstrukcijas laikā paredzēts atjaunot dambja augstumu un nostiprināt to, kā arī palielināt nogāzes noturību, stiprinot to ar dolomīta akmeņiem.

Jau 2012.gada 9.jūlija Krīzes vadības padomes ārkārtas sēdē tika skatīts jautājums par nacionāla mēroga plūdu draudus izraisošu situāciju saistībā ar Lubāna ezera Dienvidaustrumu dambi un sniegti priekšlikumi nepieciešamai operatīvai rīcībai to novēršanā.

ZM sniegtā informācija liecināja, ka Lubāna ezera Dienvidaustrumu dambis un arī citas ezera hidrotehniskā kompleksa būves ir kritiskā stāvoklī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas