Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Postošajā sprādzienā Saulkrastu novadā miris Latvijā pazīstams pirotehniķis

Vakar dzīvojamās mājas sprādzienā Saulkrastu novadā, dārzkopības kooperatīva VEF-Biķernieki teritorijā, gājis bojā Latvijā labi pazīstams pirotehnikas speciālists Ilmārs Āboliņš, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Āboliņš darbojies uzņēmumā Svētku aģentūra. Tā ir pirotehnikas kompānija, kura nodrošina vērienīgākos salūtus un pirotehnikas specefektus Latvijā.

Uzņēmuma mājaslapā teikts, ka Svētku aģentūra organizē plaša klāsta uguņošanas priekšnesumu, pirotehnikas, konfeti, skatuves pirotehnikas specefektu un flame master efektu piedāvājums jau vairāk nekā 20 gadus.

Firma piedalījusies Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas un slēgšanas ceremoniju salūtu rīkošanā, Latvijas dziesmu un deju svētku atklāšanas un slēgšanas uguņošanās. Firma internacionālās pirotehniķu sacensības Lietuvā ieguvusi pirmo vietu, bet Latvijas pirotehniķu sacensības divas reizes ieguva pirmo vietu.

Firmas vienīgā īpašniece un amatpersona ir Ilze Kazradze. Firmas.lv informācija liecina, ka Rīgā, Beberbeķu ielā reģistrētā uzņēmuma apgrozījums pagājušā gadā bija 210 637 eiro, bet peļņa 2 490 eiro.

Jau ziņots, ka vakar kādā dzīvojamā mājā noticis sprādziens un nelaimē gājuši bojā pieci cilvēki, tostarp, nepilngadīgais. Ēka sprādziena rezultātā sagruva.

Ugunsdzēsējiem ierodoties notikuma vietā, tur jau bija izcēlies pamatīgs ugunsgrēks. Nekavējoties tika sākta cilvēka meklēšana un glābšana. Nakts laikā glābēji gruvešos atrada piecu cilvēku mirstīgās atliekas.

Drošības nolūkos tika piesaistīti arī Nacionālo bruņoto spēku speciālisti.

Top komentāri

Malda
M
Piekrītu. Nejēdzīga naudas izsviešana aziātiskām izpriecām.
trusis nejaukais
t
labi tur izpriecas, bet redz kā pat pierdzējis specs pieļauj kļūdas un parauj līdzi kapā visu ģimeni. nav joka lieta, kad ir bojā gājušie.
Dzintra
D
Pirotehnika ir sērga. Bieds dzīvniekiem un stulbums cilvēkiem. Ļoti žēl, ka salūti un sprādzieni ir atzīti valstiskā līmenī. Tā saucamajiem pirotehniķiem vajadzētu strādāt derīgu darbu un nevis siet buntītēs ķīniešu brāķus spridzekļus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas