Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Preiļu novadā jaunākajam līgavainim pērn bijuši 17, bet vecākajam - 76 gadi

Preiļu novadā jaunākajam līgavainim pērn bijuši 17, bet vecākajam - 76 gadi, savukārt jaunākajai un vecākajai līgavai pērn bijuši attiecīgi 18 un 70 gadi, informēja Preiļu novada dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Anita Loginova.

Salīdzinājumā ar 2011.gadu, kad Preiļu novadā bija noslēgtas 44 laulības, pērn to skaits samazinājies līdz 40, viena laulība reģistrēta baznīcā. Divos gadījumos līgavas bijušas Igaunijas pilsones. Pirmajā laulībā devušies 27 vīrieši un 27 sievietes, bet otrajā - 12 vīrieši un 12 sievietes. Viens vīrietis nolēmis doties trešajā laulībā, bet viena līgava pie vīra izgājusi piekto reizi.

Līdzīgi kā citus gadus populārākie kāzu mēneši bijuši aprīlis, jūlijs, augusts, un oktobris. Maiju par kāzu mēnesi nav izvēlējies neviens pāris, arī "maģiskajā datumā" 12.12.12. novada dzimtsarakstu nodaļā nav reģistrēta neviena laulība.

2012.gadā Preiļu novada dzimtsarakstu nodaļā reģistrēti 85 jaundzimušie - 45 zēni un 40 meitenes, kas ir par 11 bērniem mazāk nekā 2011.gadā.

Vecāki saviem mazuļiem visbiežāk izvēlējušies tādus vārdus kā Samanta, Viktorija un Anna - meitenēm, bet zēniem - Aleksandrs, Arvis un Deniss. Daži jaundzimušie tikuši arī pie retākiem vārdiem - Ijakovs, Iļgars un Karims.

Mirstība Preiļu novadā 2012.gadā pārsniegusi dzimstību vairāk nekā divas reizes. Pagājušajā gadā mūžībā aizgājuši 192 iedzīvotāji, kas ir par 18 vairāk nekā 2011.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas