Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Priekules novadā slēgs Gramzdas pamatskolu

Priekules novada domes sēdē ceturtdien nolemts līdz 31.jūlijam slēgt Gramzdas pamatskolu, līdz ar to mainot iepriekšējos plānus reorganizēt to par sākumskolu, aģentūru LETA informēja Priekules novada pašvaldības izglītības vadītāja Agrita Purviņa.

Pirms gada Priekules dome lēma reorganizēt Gramzdas pamatskolu, pārveidojot to par sākumskolu no pirmās līdz sestajai klasei. Reorganizāciju bija plānots īstenot pakāpeniski, šajā mācību gadā vairs neuzņemot septītās un astotās klases skolēnus, bet ļaujot pabeigt mācības šajā skolā devītās klases audzēkņiem. Šis posms tika īstenots. Reorganizāciju bija plānots noslēgt šogad, kad pamatskola pārtaptu par sākumskolu.

Kā skaidroja Purviņa, plāni ir mainījušies, jo skolā būtiski samazinājies audzēkņu skaits. "Daudzi vecāki nevēlas, ka viņu bērni mācās tik mazā skolā, un ir nolēmuši bērnus sūtīt citās izglītības iestādēs," atzina pašvaldības izglītības vadītāja. Ja pirms gada skolā mācījās 41 skolēns, tad šī mācību gada sākumā - 26 bērni, kas mazai lauku skolai vēl būtu optimāls skaits, domā Purviņa. Tomēr pēc bērnu pārcelšanas nākamajā klasē skolā šoruden paliktu vairs tikai 16 bērni. Turklāt vecāku sapulcē noskaidrots, ka septiņus no viņiem izlemts rudenī sūtīt citā skolā neatkarīgi no pašvaldības lēmuma par skolas saglabāšanu vai slēgšanu. "Ja paliek deviņi bērni sešās klasēs, tad skolu vairs nevar saglabāt," atzina Purviņa.

Audzēkņu skaita samazināšanās Gramzdas pamatskolā bija vērojama arī šī mācību gada laikā - no 26 skolēniem, kuri tur mācījās 1.septembrī, divi kopā ar vecākiem ir aizbraukuši uz ārzemēm, bet viens pārgājis mācīties uz Kalētu pamatskolu. Seši skolēni šogad beigs 9.klasi.

Pēc Gramzdas pamatskolas slēgšanas audzēkņi varēs turpināt mācības deviņus kilometrus attālajā Kalētu pamatskolā vai Priekules vidusskolā, kas ir nedaudz tālāk. Pašvaldība jau pašlaik nodrošina skolēnu autobusu kursēšanu šajos maršrutos, bet, iespējams, reisu grafikā būs nepieciešams veikt nelielas korekcijas, piebilda Purviņa.

Domes lēmums arī paredz Gramzdā esošo pirmsskolas grupu pievienot Priekules pirmsskolas izglītības iestādei Dzirnaviņas ar nosacījumu, ka programmas īstenošana arī turpmāk notiktu turpat Gramzdā. Pašlaik pirmsskolas grupu apmeklē 17 bērni, bet pagaidām nav pilnīgi skaidrs, cik no viņiem arī turpmāk varētu apmeklēt bērnudārzu Gramzdā, piebilda Purviņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas