Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Puteņa laikā atsevišķi vietējās nozīmes ceļi var būt neizbraucami

Pārvietojoties pa lauku ceļiem, autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, jo ceļu apsaimniekotāji to caurbraucamību līdz sniegputeņa beigām nespēs garantēt, aģentūru LETA informēja "Latvijas Valsts ceļi".

Uzņēmuma pārstāvji informē, ka uz vietējās nozīmes ceļiem visā Latvijā joprojām ir apgrūtināti braukšanas apstākļi. Autoceļus tīra nepārtrauktā darba režīmā, taču stiprā vēja un zemā puteņa laikā brauktuves īsā laika periodā atkārtoti tiek aizputinātas.

Uz valsts nozīmes ceļiem Rīgas apkārtnē, kā arī Ainažu, Valmieras, Bauskas, Jelgavas un Ventspils virzienos braukšanas apstākļi apgrūtināti visā ceļu garumā. Liepājas virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi, izņemot posmā Grobiņa-Liepāja. Daugavpils virzienā putenis apgrūtina braukšanas apstākļus posmā Rīga-Nīcgale un posmā Jēkabpils-Varakļāni.

Braukšanu pa reģionālajiem autoceļiem sniegs un putenis pēcpusdienā apgrūtina visā Latvijā, izņemot Balvu, Krāslavas, Ludzas, Rēzeknes, Daugavpils, Alūksnes un Valkas apkārtnes.

Braukšanas apstākļus uz valsts galvenajiem, reģionālajiem un vietējiem autoceļiem apgrūtina aizputinājumi un apledojuma veidošanās. Ceļi tiek tīrīti un kaisīti, taču brāzmainā vēja un puteņa laikā brauktuves ātri kļūst sniegotas. Iespējami lauzti, krituši koki uz brauktuves, kas var kavēt satiksmi.

Kā norāda "Latvijas Valsts ceļi", saskaņā ar meteoroloģisko prognozi rīt, Pirmajos Ziemassvētkos gaisa temperatūra uzsils vietām līdz plus sešiem grādiem. Pūšot stipram vējam kopā ar slapju sniegu un pat lietu, iespējama apledojuma veidošanos uz brauktuvēm.

Ceļa apsaimniekotāji atgādina, ka braucot ziemas apstākļos, aicinām autovadītājiem izvēlēties ceļa stāvoklim un savām autovadīšanas prasmēm atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri. Atgādinām, ka ceļa stāvoklis ziemas laikā var mainīties ļoti strauji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas