Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Realizēts pirmais LMT Latvijai projekts - Ventspilī tapusi Cimdiņdobe

Šodien Ventspilī tika atklāts pirmais ar Latvijas Mobilā Telefona (LMT) finansiālu atbalstu realizētais projekta LMT Ventspilij objekts Cimdiņdobe. Tā mērķis ir bērniem ar īpašām vajadzībām iemācīt rūpēties par apkārtējo vidi un augiem.

„Turpmāk Ventspilī būs labiekārtota atbalsta centra ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām Cimdiņš pieguļošā teritorija - sakopts zālājs, iestādīti daudzgadīgi dekoratīvi augi un aprūpēta pašiem sava Ziemassvētku egle. Tas ir labs veids, kā pieradināt bērnus pie darba, parādīt sabiedrībai, ka veselības problēmas nav šķērslis strādāt un bērni vēlas aktīvi, lietderīgi darboties līdzi mūsu pilsētas sakopšanā,” atklāšanas pasākumā atzina LMT Biznesa klientu centra Ventspils vadītājs Mareks Jonass.

Galvenais mērķis ir iesaistīt bērnus un jauniešus ar dziļu garīgo atpalicību kopējā pilsētas sakopšanas un uzturēšanas darbā. „ Mēs vēlamies parādīt, ka arī varam un ļoti gribam darboties,” atzina Cimdiņa jaunieši.

Kā norādīja Cimdiņdobes vadītāja Ieva Sāmīte-Cērpa, galvenie ieguvēji būs aptuveni 30-45 bērni un jaunieši ar smagiem funkcionāliem traucējumiem, kuri ikdienā apmeklē Cimdiņu.

„Katru dienu viņiem būs jāaplaista, jāapčubina puķītes, jānolasa noziedējušie ziediņi, jāravē, jāveido puķudobes, jāpļauj zāle, jāravē, jālaista un protams uz svētkiem īpaši jāizpušķo dārziņš. Priecājāmies par sniegto iespēju realizēt šo ieceri - tas veidos praktiskas darba iemaņas un dos iespējas varbūt nākotnē atrast lietderīgu, sabiedrībai vajadzīgu nodarbi,” atzina I. Sāmīte - Cērpa.

Kopumā LMT projekta LMT Ventspilij ietvaros atbalstīja 5 projektus:

1. Tehniski radošo darbnīcu diena Ventspilī. Piešķirtais finansējums Ls 1470. Tehniski radošo darbnīcu diena Ventspilī būs aizraujoša aktivitāte ikvienam - darbnīcas veicinās dalībnieku, īpaši bērnu un jauniešu radošo garu, kā arī mudinās ieraudzīt fascinējošo un aizraujošo pasauli, kas slēpjas aiz tehnoloģijām.

2. Interaktīvās darbnīcas audžuģimenēs un aizbildņu ģimenēs dzīvojošiem bērniem. Piešķirtais finansējums Ls 1056.50. Projekta mērķis ir veicināt radošumu, jaunu prasmju, iemaņu apgūšanu, padziļināt jau esošās zināšanas un iepazīties ar aktīvu un zaļu dzīvesveidu.

3. Jauniešu sarunu klubs. Piešķirtais finansējums Ls 1625. Mobils jauniešu sarunu klubs, kas dodas pie jauniešiem. Paredzētas tikšanās ar sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem, filmas, tēja un atklātas sarunas par dzīvi, sajūtām un emocijām ērtā un neformālā vidē - zem jumta, uz jumta, un citur brīvā dabā.

4. Cimdiņdobe. Piešķirtais finansējums Ls 1904.35 Atbalsta centrs ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām Cimdiņš, lai veidotu praktiskas darba iemaņas bērniem ar funkcionāliem traucējumiem un iepriecinātu pārējos ventspilniekus sakārtos un labiekārtos pieguļošo teritoriju, izlīdzinās zālāju un izveidos puķu dobi, par kuru turpmāk paši arī rūpēsies.

5. Lai top sakārtota un pieejama vide personām ar redzes traucējumiem! Piešķirtais finansējums Ls 1000. Projekta ietvaros paredzēts nobruģēt ieeju Latvijas Neredzīgo biedrības Ventspils teritoriālā organizācijas, ēkai Baldones ielā 16, Ventspilī, kā arī dārzā izveidot taciņas un laukumu pie saimniecības ēkām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas