Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Madonas 2. vidusskolas direktors un ilggadējs pašvaldības deputāts Valentīns Rakstiņš ar emocionāliem uzbrukumiem žurnālistiem pievērsa pastiprinātu uzmanību mācību iestādei, kuru tagad sagaida vairākas pārbaudes

Reorganizācijas dēļ iziet no rāmjiem

Pēc trīsdesmit Madonas 2. vidusskolas direktora amatā aizvadītiem gadiem, īsi pirms pilnvaru beigām, Valentīns Rakstiņš izpelnījās asu sabiedrības reakciju uz savu nesavaldīgo rīcību. Uz TV3 raidījuma Bez tabu filmēšanas grupas ierašanos skolā pagājušajā nedēļā viņš reaģēja ar uzbrukumiem tai, sauca žurnālistus par bandītu aizstāvjiem, mudināja aizvērt muti un "pazust no šejienes", kā arī aicināja palīgā policiju. Žurnālisti vēlējās pārbaudīt raidījuma rīcībā esošos faktus par direktora radinieku nodarbināšanu skolā un konfliktiem ar skolotājiem.

"Tas ir slikti, ka Madonas vārds izskan tādā informatīvajā rakursā," Dienai atzina Madonas novada domes priekšsēdis Andrejs Ceļapīters (Vienotība). Viņš pastāstīja, ka Madonas novada dome ir atbalstījusi izglītības iestāžu attīstības plānu, kas paredz apvienot 1. un 2. vidusskolu, tas nozīmē arī pārcelšanos uz citām ēkām. Plāns nosaka, ka uz 2. vidusskolas telpām pāries Madonas Valsts ģimnāzija, kurai tagadējā mītnē ir par šauru. Savukārt apvienotā Madonas pilsētas vidusskola tiks izvietota 1. vidusskolas un Valsts ģimnāzijas telpās. Drīzumā tiks izsludināts konkurss uz jaunās vidusskolas direktora amatu. Šai reorganizācijai lielu pretestību izrādīja 2. vidusskolas bērnu vecāki un skolotāji. Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (Vienotība) Dienai apstiprināja, ka Izglītības un zinātnes ministrija jau ir saskaņojusi Madonas 2. vidusskolas reorganizāciju un līdz ar to skolas direktors drīz amatu zaudēs. Tā bija ministra atbilde uz lūgumu novērtēt mācību iestādes vadītāja nesavaldīgo uzvedību saziņā ar TV3 filmēšanas grupu.

Vairāk nekā 20 gadu Rakstiņš ir arī domes deputāts. Viņš Dienai apstiprināja, ka plāno startēt arī šajās vēlēšanās, pārstāvot partiju No sirds Latvijai. Iepriekš viņš ievēlēts no LSDSP un Tautas kontroles saraksta. Savu aso reakciju uz žurnālistu ierašanos viņš skaidroja ar to, ka tas esot noticis pilnīgi nelaikā, jo tūlīt bija jāsākas eksāmenam. Ar bandītiem viņš neesot domājis kolēģus domē, bet gan tos, kuri draudējuši skolotājai, kas aizstāvējusi skolas saglabāšanu. Rakstiņš neesot pret reorganizāciju, bet tai, viņaprāt, esot jābūt loģiskai un pamatotai. Varot saprast skolēnu vecākus, kas piedalījušies skolas labiekārtošanā, taču tagad šajās telpās ienākšot citi, bet 2. vidusskolas bērniem būs jāpāriet uz nepievilcīgākām telpām. Pēc direktora domām, reformas vienīgais pamatojums esot, lai dabūtu Eiropas Savienības fondu naudu.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena pirmdienas, 20.marta, numurā!

Top komentāri

he
h
un kāpēc žurnālisti nepārbauda paša Ceļapītera saliktos "radiniekus" amatos, visa pilsētas dome ir vienos radiniekos?
ml
m
Nevar 30 gadus ilgu labu darbu apšaubīt dēļ pusmācītu sensāciju mednieku tektā. Dzeltenie žurnālisti 99% gadījumu pat pecus vārdus nespēj gramatski paeizi sarindot.
ak
a
Un šī persona ir skolas direktors ? Jau 30 gadus?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas