Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rēzeknē palielināti vairāku pabalstu apmēri

Rēzeknes pašvaldība šogad palielinājusi vairāku pabalstu apmēru, informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Kārlis Pozņakovs.

Pabalsts cietā kurināmā iegādei trūcīgām ģimenēm vai atsevišķi dzīvojošiem pensionāriem vai personām ar invaliditāti paaugstināts no 129 eiro līdz 150 eiro, savukārt maznodrošinātām ģimenēm vai personām - no 80 eiro līdz 100 eiro.

Pabalsts mājokļa apsaimniekošanas izdevumu apmaksai tiek paaugstināts no 120 eiro līdz 180 eiro trūcīgām ģimenēm, un no 70 eiro līdz 100 eiro maznodrošinātām ģimenēm, kuru ienākumi nepārsniedz 242 eiro mēnesī.

Pozņakovs skaidroja, ka trūcīgas ģimenes (personas) statuss pienākas ģimenēm (personām), kuru ienākumi uz vienu personu iepriekšējo trīs mēnešu laikā nepārsniedza 128,06 eiro mēnesī. Maznodrošinātas ģimenes (personas) statuss pienākas ģimenēm (personām), kuru ienākumi uz vienu personu iepriekšējo trīs mēnešu laikā nepārsniedza 242 eiro mēnesī.

Savukārt ienākumu līmenis maznodrošinātas personas statusa iegūšanai atsevišķi dzīvojošiem pensionāriem vai personām ar invaliditāti tiek paaugstināts no 310 eiro līdz 330 eiro mēnesī.

Rēzeknes dome arī pieņēmusi jaunus saistošos noteikumus, kas turpmāk noteiks trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa un sociālās palīdzības piešķiršanas kārtību. Pēc Pozņakova teiktā, tas darīts, lai uzlabotu sociālās palīdzības saņemšanas procesu.

Līdz ar jauno saistošo noteikumu Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu vai maznodrošinātu un sociālās palīdzības pabalstiem Rēzeknes pilsētas pašvaldībā stāšanos spēkā trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes statusa un sociālās palīdzības piešķiršanas kārtību noteiks vieni saistošie noteikumi, atvieglojot procesu, pēc kura iedzīvotājs var saņemt sociālo palīdzību. Statusa un sociālās palīdzības pieprasīšanas kārtība nemainās.  

Pilsētas Sociālā dienesta vadītājs Gunārs Arbidāns skaidro, ka līdz ar jauno noteikumu spēkā stāšanos sociālo palīdzību varēs saņemt lielāks skaits cilvēku, turklāt pieaudzis arī vairāku pabalstu apmērs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas