Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Rēzeknē vairāk nekā 100 automašīnas bloķē pilsētas centrālo ielu

Protestējot pret grozījumiem likumā Par akcīzes nodokli, piektdien ap pusdienlaiku Rēzeknē vairāk nekā 100 automašīnas ar ieslēgtiem gaismas un skaņas signāliem, lēnām virzoties pa pilsētas centrālo ielu - Atbrīvošanas aleju, uz kādu laiku bloķējušas divas no trim braukšanas joslām.

Kā aģentūru LETA informēja notikuma aculiecinieki, automašīnas ar ieslēgtiem avārijas gaismas signāliem, ik pa brīdim izdodot skaņas signālus, virzījušās virzienā no pilsētas centra uz šoseju Rīga-Maskava un Daugavpils-Sanktpēterburga krustojumu. Protesta akcijas laikā transportlīdzekļu, tostarp sabiedriskā transporta, pārvietošanās vienā no virzieniem Atbrīvošanas alejā bijusi stipri apgrūtināta.

Rēzeknes pilsētas dome saistībā ar notikušo pagaidām nav izplatījusi nekādu paziņojumu.

Aptuveni 1000 Latgales iedzīvotāju parakstījuši valsts augstākajām amatpersonām nosūtītu vēstuli, kurā izteikti draudi par vērienīgu protestu akciju rīkošanu, ja netiks Latgales reģionā uzlabota ekonomiskā un sociālā situācija, kā arī atcelti šā gada janvārī spēkā stājušies grozījumi likumā Par akcīzes nodokli.

Vēstule adresēta Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai (V) un Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V).

"Latgales iedzīvotāji nosūta Jums šo brīdinājuma vēstuli, kas tapusi Jūsu rīcības dēļ, jo pašreizējā politiskā un ekonomiskā situācija Latvijas valsti un sevišķi Latgales reģionu ir novedusi līdz katastrofai. Mēs uzskatām, ka Latgales reģions ik gadu tiek apzagts, politiķu mutēm apgānīts un nepareizā ekonomiskā politika jau daudzus gadus izputina Latvijas zilo ezeru zemi," teikts parakstītajā vēstījumā.

Tajā tāpat izteikts lūgums rast iespēju pieņemt adekvātas ekonomiskās, sociālās un politiskās likuma normas, kas dos iespēju Latvijas tautai dzīvot un strādāt Latvijas teritorijā par pienācīgu darba atalgojumu. Vēstules autori norāda, ka pretējā gadījumā tiks izmantotas visas tiesības un iespējas rīkot aktīvas protesta akcijas, kurās tiktu iesaistīta visa tauta, sākot ar robežu bloķēšanu visā valsts austrumu pusē un beidzot ar valdības atlaišanas pieprasīšanu, teikts vēstulē.

Vēstuli parakstījuši aptuveni 1000 Rēzeknes, Daugavpils, Kārsavas, Ludzas un Balvu, kā arī Rēzeknes, Daugavpils, Ludzas, Krāslavas un Balvu novada iedzīvotāji, kuri paralēli ekonomiskās situācijas uzlabošanai uzskata par atceļamiem šogad spēkā stājušos grozījumus likumā Par akcīzes nodokli, kas vairākas Latvijas pierobežas ģimenes ir nostādījis uz izdzīvošanas robežas, tādējādi ierobežojot viņu iespējas doties uz kaimiņvalstīm Krieviju un Baltkrieviju pēc lētākām precēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas