Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rēzeknē vēl nav skaidrības par vakcinācijas fakta pārbaudi braukšanai sabiedriskajā transportā no 25.oktobra

Pašlaik Rēzeknē vēl nav skaidrības, kā tiks pārbaudīts vakcinācijas pret Covid-19 fakts, lai pasažieriem varētu piemērot atlaidi braukšanai pilsētas sabiedriskajā transportā, aģentūru LETA informēja Rēzeknes pašvaldībā.

Saskaņā ar valdības lēmumu no 25.oktobra SIA "Rēzeknes satiksme" autobusos braukšanas atlaides ar Rēzeknieša karti varēs saņemt tikai tie pilngadīgie pasažieri, kuriem ir sadarbspējīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. Pārējie, kam šāda sertifikāta nav, ārkārtējās situācijas laikā maksās pilnu summu par braucienu - 0,5 eiro.

Taču ar Rēzeknieša karti bezmaksas braukšana arī turpmāk būs nepilngadīgajiem vecumā līdz 18 gadiem, neatkarīgi no tā, vai viņiem ir sertifikāts.

Noteikumi nav attiecināmi arī uz pasažieriem, kuriem ir piešķirta braukšanas atlaide, ko sedz valsts. Arī šīm pasažieru kategorijām nevajadzēs uzrādīt Covid-19 sertifikātu.

"Paredzot dažādu esošās situācijas uztveri, vēršam jūsu uzmanību uz to, ka Rēzeknē bezmaksas braukšana pilsētas autobusos paliek spēkā 95% pasažieru, taču mūsu pienākums ir pildīt valdības prasības un piemērot braukšanas atlaides tikai pasažieriem, kuriem ir sadarbspējīgs Covid-19 sertifikāts," uzsvēra pašvaldības Komunikācijas nodaļas vadītāja pienākumu izpildītāja Nataļja Jupatova.

Viņa arī uzsvēra, ka šie noteikumi būs spēkā, līdz valdība lems citādāk.

Vienlaikus pašvaldībā atzina, ka vēl nav skaidrības, kādā veidā tiks organizēta sertifikātu pārbaude.

Saslimstības līmeņa pieauguma dēļ "Rēzeknes satiksme" stingri lūdz pasažierus būt atbildīgiem un ievērot epidemioloģiskās drošības normas sabiedriskajā transportā, proti, pareizi lietot mutes un deguna aizsegus un neņemt tos nost, neizmantot sabiedrisko transportu ar elpošanas orgānu slimības pazīmēm vai ar pozitīvu Covid-19 testa rezultātu.

Tāpat pārvadātājs iesaka rūpīgi apsvērt brauciena nepieciešamību. Vēlams arī neizmantot sabiedrisko transportu īsākiem braucieniem un izvēlēties laiku braucienam stundās, kad pasažieru plūsma ir minimāla.

Nepieciešams arī uzmanīgi sekot visiem autobusā izvietotajiem norādījumiem un klausīt šoferi, kā arī nedrūzmēties autobusā un iespēju robežās ieņemt sēdvietas pamīšus.

Jau ziņots, ka saskaņā ar valdības lēmumu sabiedriskā transporta uzņēmumi, kas saņem dotāciju no pašvaldības par pilngadīgu personu pārvadāšanu ar atlaidi, no 25.oktobra nevarēs piešķirt atlaidi cilvēkiem bez Covid-19 sertifikāta.

Veselības ministrijā (VM) norāda, ka pašlaik sabiedriskā transporta izmantošana ir saistīta ar augstu Covid-19 izplatības risku. Tomēr, saglabājoties cilvēku mobilitātei, nav iespējams mazināt sabiedriskā transporta noslogojumu.

Ministrijā skaidro, ka sabiedriskajā transportā pulcējoties lielam skaitam cilvēku, kas nav pilnībā vakcinēti vai pārslimojuši Covid-19, pret šo slimību neaizsargāti pasažieri ir pakļauti augstam riskam saslimt ar smagu slimības formu vai pat nomirt Covid-19 komplikāciju dēļ. Tādēļ ir nepieciešams mazināt cilvēku, kas nav pilnībā vakcinēti vai pārslimojuši Covid-19, pārvietošanos ar sabiedrisko transportu.

Grozījumi Ministru kabineta noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" paredz, ka sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzēji no Nacionālā veselības dienesta saņems personificētu informāciju par katru personu, kam pienākas sabiedriskā transporta izmantošanas atlaides, lai varētu identificē, vai personai ir derīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

Pamatojoties uz šo informāciju uzņēmums lems par atlaižu piemērošanu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas