Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rēzeknes pilsētas dome pieprasa skaidrojumu par Gerharda rīkojumu

Rēzeknes pilsētas domes ārkārtas sēdē pašvaldības deputāti nolēmuši pieprasīt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Kasparam Gerhardam (NA) skaidrojumu par izdoto rīkojumu, kurā pieprasīts apturēt Rēzeknes pilsētas domes lēmumu par ēdināšanas izmaksu noteikšanu Rēzeknes pilsētas izglītības iestādēs, ar kuru ēdināšanas izmaksa ir noteikta arī speciālajās pirmsskolas izglītības iestādēs.

Kā aģentūru LETA informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Kārlis Pozņakovs, Gerhards 26.septembrī izdeva rīkojumu par Rēzeknes pilsētas domes lēmuma "Par ēdināšanas izmaksu noteikšanu Rēzeknes pilsētas izglītības iestādēs un uzcenojuma apstiprināšanu" apturēšanu daļā par ēdināšanas izmaksu (vecāku maksa) noteikšanu speciālajās pirmsskolas izglītības iestādēs, norādot, ka Rēzeknes pilsētas domes lēmums bijis nelikumīgs.

Izvērtējot rīkojuma saturu un būtību, Rēzeknes pilsētas dome konstatējusi vairākas normatīvo aktu pretrunas, kuras bez papildus skaidrojuma uz šo brīdi nedod iespēju tiesiski izskatīt jautājumu pēc būtības. Ministra rīkojumā nav atsevišķi ietverta rezolutīvā daļa, kā rezultātā no tajā ietverto minēto teikumu gramatiskās uzbūves nav iespējams viennozīmīgi saprast rīkojuma nolēmuma būtību, proti, vai ar rīkojumu ir nolemts apturēt Rēzeknes pilsētas domes lēmumu "Par ēdināšanas izmaksu noteikšanu Rēzeknes pilsētas izglītības iestādēs un uzcenojuma apstiprināšanu" norādītajā daļā vai arī atcelt to.

Tāpat rīkojums nav pamatots ar atsauci uz attiecīgām tiesību normām, kuras piešķir ministram tiesības atcelt pašvaldības lēmumus vai apturēt to darbību, kas arī apgrūtina iespēju saprast rīkojuma būtību un tiesisko pamatu.

Galvenais motīvs šāda lēmuma pieņemšanai ir tas, ka Rēzeknes pilsētas domes uzskata, ka Gerhards nebija tiesīgs izdot šādu rīkojumu, jo lieta pēc būtības tiek skatīta administratīvajā tiesā un lēmuma pārbaude šajā gadījumā ir pakļauta tikai tiesas kontrolei.

Top komentāri

ZZS + Saskaņa = kampēji
Z
Kremlini spurojas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas