Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Sākusies rapšu ziedēšana Kurzemē un Zemgalē

Kurzemē un Zemgalē jau sākuši ziedēt rapšu lauki, aģentūrai LETA atklāja biedrības Zemnieku saeima valdes priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja-Burmistre.

Vaicāta par situāciju Latvijas laukos un vēsā pavasara ietekmi uz šī gada ražu, Dzelzkalēja-Burmistre skaidroja, ka situācija Latvijas reģionos ir ārkārtīgi dažāda. Patlaban ir vietas, kur pēdējās nedēļās strauji nolijis trīs mēnešu nokrišņu apjoms, kas atstās ietekmi uz vasarājiem, vienlaikus ir arī reģioni, kur nokrišņu daudzums ir nepietiekams. 

"Tādēļ prognozēt, ka būs rekordražu gads, īsti nevaram," atzina "Zemnieku saeimas" pārstāve, piebilstot, ka, piemēram, Kurzemē ziemāji ir labi pārziemojuši, turpretī Zemgales dienvidos sējumi ir diezgan paretinājušies. Turklāt Zemgalē izretināšanos veicināja sniega pelējums, kam ziemā radās labvēlīga situācija, jo vietām uzkrita liels sniega daudzumu uz nesasalušas zemes.

Komentējot vasarāju sēju, Dzelzkalēja-Burmistre norādīja, ka ar vasarājiem situācija atšķiras - ir reģioni, kur tie jau ir sadīguši, un ir vietas, kur tos vēl tikai sēj. 

"Izvērtējot pēdējos gadus, un ņemot vērā vēla pavasara iestāšanos, vasarāju sēja notiek daudz vēlāk, tāpēc veģetācijas periods ir īsāks, līdz ar to ražas potenciāls varētu būt mazāks," pauda biedrības pārstāve.

Tāpat Dzelzkalēja-Burmistre norādīja, ka lēnām sākusies rapšu ziedēšana Kurzemē un Zemgalē, un biedrība aicina priecāties par košajiem krāsu toņiem ainavās.

"Zemnieku saeima" ir lauksaimnieku organizācija, kas dibināta 1999.gadā. Biedrības pamatdarbība ir biedru interešu pārstāvēšana, lauksaimniekiem labvēlīgas politikas veidošana, biedru informēšana un izglītošana. "Zemnieku saeimas" biedri ir gandrīz 900 mazas un lielas saimniecības no visas Latvijas. Biedrības biedri apsaimnieko vairāk nekā 500 000 hektāru lauksaimniecībā izmantojamās zemes un saimniecībās nodrošina darbu vairāk nekā 4000 darbinieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas