Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Saslimšana ar Covid-19 reģistrēta arī Burtnieku, Salacgrīvas un Alsungas novados

Pēdējā diennaktī saslimšana ar Covid-19 reģistrēta arī Burtnieku, Salacgrīvas un Alsungas novados, līdz ar to kopumā saslimšana konstatēta 58 pašvaldībās, liecina Slimību kontroles un profilakses centra (SPKC) apkopotie statistikas dati.

No pagājušajā diennaktī konstatētajiem 23 Covid-19 saslimšanas gadījumiem vairāk nekā puse jeb 12 konstatēti Rīgā, tādējādi kopumā 336 Rīgas iedzīvotājiem ir apstiprināta saslimšana ar Covid-19.

Jūrmalā patlaban joprojām zināms par 30 inficētajiem, kamēr Jelgavā noteikts vēl viens Covid-19 pacients, tādējādi šajā pilsētā ir 22 reģistrēti saslimšanas gadījumi.

Līdz ar jaunajiem saslimšanas gadījumiem Covid-19 konstatēts Aizkraukles, Aizputes, Alojas, Alūksnes, Alsungas, Ādažu, Babītes, Baldones, Bauskas, Burtnieku, Carnikavas, Cēsu, Dagdas, Dobeles, Durbes, Engures, Garkalnes, Grobiņas, Iecavas, Jelgavas, Kocēnu, Krustpils, Kuldīgas, Ķeguma, Ķekavas, Limbažu, Mārupes, Mērsraga, Ogres, Olaines, Ozolnieku, Preiļu, Priekules, Raunas, Rēzeknes, Rūjienas, Salacgrīvas, Salaspils, Saldus, Sējas, Siguldas, Skrīveru, Smiltenes, Stopiņu, Talsu, Tukuma, Valkas, Vecumnieku un Ventspils novados, kā arī lielajās pilsētās - Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Liepājā, Rēzeknē, Rīgā, Valmierā un Ventspilī.

Vēl aizvien visvairāk saslimušo konstatēts no 30 līdz 39 gadus veco iedzīvotāju vidū, un pēdējās diennakts laikā šajā vecuma grupā noteikti astoņi jaunatklāti pacienti. Tikmēr vecuma grupā no 40 līdz 49 gadiem aizvadītajā diennaktī atklāts tikai viens sasirgušais. Šajā vecumā ar Covid-19 saslimuši kopumā 119 iedzīvotāji.

Vecumā virs 60 gadiem noteikti 110 sasirgušie, kas ir par astoņiem vairāk nekā iepriekšējā diennaktī, bet vecumā no 50 līdz 59 noteikti par trim saslimušajiem vairāk - 99.

Joprojām ar Covid-19 vismazāk slimo bērni - neviens saslimušais šajā grupā pēdējās diennakts laikā nav nācis klāt, kā arī jaunieši vecumā līdz 19 gadiem - tikai par vienu palielinoties saslimušo skaitam līdz 19. Abās šajās grupās kopā līdz šim konstatēti 33 ar Covid-19 saslimušie.

Kā ziņots, pēdējā diennaktī konstatēti 23 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi, līdz ar to slimība līdz šim valstī reģistrēta 612 cilvēkiem, liecina SPKC apkopotie dati. Aizvadītajā diennaktī veikti 1198 testi, kamēr kopš vīrusa parādīšanās kopumā veiktas jau 26 656 analīzes. Patlaban 35 pacienti ir stacionēti, tajā skaitā 32 ar vidēju slimības gaitu, bet trīs - ar smagu slimības gaitu. 

Kā vēstīts, ministru kabinets otrdien lēma pagarināt Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludināto ārkārtējo situāciju līdz 12.maijam.

Veselības ministrija atgādina, ka ārkārtējās situācijas laikā ciemošanās nav atļauta, un tas attiecas arī uz svētku laiku. Patlaban drošākais veids, kā pasargāt savus tuviniekus, īpaši seniorus, ir ciemiņu neuzņemšana un nedošanās ciemos. Pat, ja tas nozīmē atcelt vismīļākās vecmāmiņas satikšanu, ministrija aicina sargāt sev tuvo cilvēku veselību un šādas tikšanās atcelt. 

Kā skaidro ministrijas pārstāvji, patlaban ir aizliegti jebkādi privāti pasākumi, ja tajos piedalās tie, kas nedzīvo kopā. Tas nozīmē, ka svinības vai ciemošanās pie radiem, draugiem, vecvecākiem, pasēdēšana dārzā ar kaimiņiem, svešu bērnu pieskatīšana vai jebkādi citi privāti satikšanās pasākumi, tostarp Lieldienu svinēšana, kuros iesaistīti cilvēki, kas nedzīvo kopā, ir aizliegti.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas