Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Šorīt Vidzemē tīrīti un kaisīti sniegotie ceļi vairāk nekā 100 km garumā

VAS Latvijas autoceļu uzturētājs, ņemot vērā ziemai raksturīgos apstākļus, pirmdien agri no rīta veicis ziemas dienesta darbus Cēsu, Smiltenes un Alūksnes apkaimē. Kopumā autoceļu brauktuves slīdamības samazināšanas un sniega attīrīšanas darbi uz valsts autoceļiem veikti vairāk nekā 100 km garumā. Laika prognozes liecina, ka vēl šodien Vidzemes reģionā uz autoceļiem var veidoties apledojums, iespējama arī snigšana.

Ceļu uzturētājs aicina autovadītājus būt piesardzīgiem un izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu, distanci un braukšanas stilu. VAS Latvijas autoceļu uzturētājs nepieciešamības gadījumā ir gatavs operatīvi reaģēt un veikt brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem un attīrīšanu no sniega.

Ziemas sezonas sākums autoceļu uzturēšanā ir 1.novembris, tomēr ja ziemai raksturīgie laika apstākļi iestājas ātrāk, darbi tiek veikti pēc nepieciešamības. Galvenie ziemas sezonas darbi ir autoceļu attīrīšana no sniega un slīdamības samazināšana.

Autovadītāji tiek aicināti savlaicīgi sagatavoties ziemas sezonai, veikt vasaras riepu nomaiņu un ievērot drošas braukšanas principus ziemas apstākļos.

Autoceļu uzturēšanas darbiem tiešsaistes režīmā var sekot līdzi VAS Latvijas Valsts ceļi mājaslapas kartē (www.lvceli.lv), kā arī aplikācija Waze, kurā iespējams arī informēt par valsts autoceļu stāvokli. Par bīstamām situācijām uz valsts autoceļiem aicina informēt arī VAS Latvijas Valsts ceļi Satiksmes informācijas centru, zvanot pa diennakts bezmaksas tālruni 8000 5555.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas