Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Straujuma apsver speciālās ekonomikas zonas statusa piešķiršanu Daugavpilij

Ministru prezidente Laimdota Straujuma vizītes gaitā Daugavpilī solījusi painteresēties par speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) statusa piešķiršanas iespējām Daugavpilij.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis (Latgales partija) preses konferencē informēja žurnālistus, ka, tiekoties ar valdības vadītāju, ir pārrunājis dažādus pilsētai aktuālus jautājumus, tostarp jautājumus, kas saistās ar nākamo plānošanas periodu un iespējām Daugavpilij un varbūt arī citām Latgales teritorijām iegūt SEZ statusu. To patlaban gaidot uzņēmēji. Viņš norādīja, ka juridiski šis jautājums esot atrisināms.

Savukārt Straujuma solīja personīgi painteresēties par SEZ statusa Daugavpilij piešķiršanas iespējām.

Vizītes gaitā Daugavpilī valdības vadītāja pauda gandarījumu par Daugavpils komplekso attīstību rūpniecībā, kultūrā, izglītībā un citās dzīves jomās.

"Dažādās Latvijas vietās bieži vien priekšā ceļ jautājumus, kas nav atrisināti un kam nepieciešams rast risinājumu. Daugavpilī mani patīkami pārsteidza stāsti par to, kā pilsēta attīstās un iet uz priekšu, un to, kas vēl ir darāms. Patīkams pārsteigums bija arī tas, ka pēdējos gados pilsētā ir realizēti dažādi ES fondu projekti par vairāk nekā 193 miljoniem eiro," teica Straujuma.

Pēc premjeres domām, Rotko mākslas centra izveide pilsētai ir piesaistījusi daudz viesu no visas pasaules. Pilsētas attīstību jūtami sekmē arī Daugavpils Universitāte, kas ir viena no spēcīgākajām Latvijas augstskolām, it sevišķi bioloģijas nozarē, un drīzumā sāks zivsaimniecības tehnologu apmācību. Līdz šim šādus speciālistus Latvijā negatavoja.

"Jā, Latgale varbūt ir tālāk no centra un te ir mazāk iedzīvotāju, bet kopumā kapitālas problēmas reģiona attīstībai es neredzu," atzina Straujuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas