Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Radaru detektoru lietošana Latvijā ir aizliegta - šādā pārkāpumā pieķertajam šoferim jārēķinās ar iekārtas konfiskāciju un 55 eiro sodu

Talsu novadā neveiksmīgi cenšas no policistiem noslēpt radaru detektoru

Šogad fiksēti jau 188 gadījumi, kad autovadītāji, piedaloties ceļu satiksmē, izmanto Latvijā aizliegto ierīci – radaru detektoru. Šāds gadījums pagājušajā nedēļā fiksēts Talsu novadā, kur Valsts policijas Speciālo uzdevumu nodaļas inspektori pamanīja kādu transportlīdzekli, kuram pie priekšējā vējstikla bija piestiprināta radaru detektoram līdzīga ierīce. Vadītājs noliedza, ka viņa auto būtu aprīkots ar radaru detektoru, bet ceļu policisti, veicot ar prokuroru saskaņotu spēkrata apskati, savas aizdomas apstiprināja un aizliegto iekārtu konfiscēja, portāls Diena.lv uzzināja Valsts policijā.

Pagājušajā piektdienā, 7. septembrī, Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki, patrulējot ar netrafarēto policijas automašīnu, Talsu novadā uz autoceļa A10 Rīga-Ventspils ievēroja kādu pretī braucošu Volvo XC 60 markas automašīnu. Minētajam transportlīdzeklim pie priekšējā vējstikla bija piestiprināts priekšmets, kas atgādināja ierīci, kura spēj uztvert ātruma mērierīču raidītos signālus vai radīt traucējumus to darbībā. Lai pārbaudītu radušās aizdomas, likumsargi apturēja minēto transportlīdzekli un veica pārbaudi.

Pēc automašīnas apturēšanas ierīce vairs nebija piestiprināta pie priekšējā vējstikla, kā arī 1976.gadā dzimušais šoferis noliedza, ka viņam šāda ierīce piederētu. Tomēr jāpiebilst, ka uz priekšējā stikla vietā, kur iepriekš atradās šī ierīce, bija palicis nospiedums no stiprinājuma.

Tā kā transportlīdzekļa vadītājs atteicās uzrādīt šo ierīci, kā arī liedza inspektoriem labprātīgi apskatīt transportlīdzekli, likumsargi uzsāka lietvedību, kuras ietvaros Talsu rajona prokuratūrai tika iesniegts pieteikums par administratīvā pārkāpuma vietas apskati.

Saskaņā ar prokurora lēmumu inspektori pārbaudīja aizturēto automašīnu – atverot Volvo spēkrata durvis, turpat zem blakussēdētāja krēsla arī atradās noslēptais radaru detektors.

Šoferim tika sastādīts protokols par braukšanu ar transportlīdzekli, kurš aprīkots ar ierīci, kas var uztvert braukšanas ātruma kontroles mērierīču raidītos signālus vai radīt traucējumus šo mērierīču darbībā. Par šādu pārkāpumu vīrietim pienācās sods 55 eiro apmērā, kā arī tika konfiscēta pati ierīce.

Lai gan šādu ierīču izmantošana ceļu satiksmē Latvijā ir aizliegta, pērn par šādu pārkāpumu autovadītāji sodīti 300 gadījumos, savukārt šogad šoferiem no šīm ierīcēm nācies atteikties un samaksāt 55 eiro sodu jau 188 gadījumos.

Top komentāri

solon
s
Kā tad tā - vai tad autovadītājs tika pieķerts lietojam šo aizliegto ierīci?! Mazums kas man tur zem auto beņķa mētājas - es pirms gada iegādājos jaunu mazlietotu auto un zem beņķiem neesmu skatījies! Kur tad tiesiskums?! Tikai augstos plauktos sēdošiem ir starpība - paņēma kukuli vai piesavinājās?! Nospiedums uz stikla absolūti neko nepierāda! Pilsoņi esiet modri! Nepieļaujiet anti-tiesiskumu un policijas (reāli - mentu) patvaļu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas