Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tukuma mērs: Mēs esam stipri pārcentušies ar aritmētiku, veidojot nodokļu sistēmu

Mēs esam stipri pārcentušies ar aritmētiku, veidojot nodokļu sistēmu. Ir daudzi uzņēmēji, kuri vienkārši nevar samaksāt nodokļus un mūsu piešķirtie atvieglojumi, piemēram, nekustamā īpašuma nodokļa nomaksā ir piliens jūrā, uzskata Tukuma novada domes priekšsēdētājs Juris Šulcs.

"Uzņēmēji negrib šmaukties, viņi pat vēlētos maksāt nodokļus, bet pie esošās sistēmas - tas bieži vien vienkārši nav iespējams," ir pārliecināts Tukuma mērs.

Otrdien Tukumā norisinājās otrā diskusija Rīgas reģionā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) organizētā Reģionu attīstības foruma Tavā varā! ietvaros, portālu Diena.lv informēja VARAM pārstāvis Ervīns Grandavs.

Sarunā Tukumā piedalījās Rīgas plānošanas reģiona, reģiona pašvaldību un uzņēmēju pārstāvji, lai diskutētu par iespējamo pašvaldību un uzņēmēju sadarbību novadu un pilsētu attīstības plānu sagatavošanā un realizācijā, kā arī lai dalītos pieredzē par uzņēmējdarbības vides problemātiku Rīgas reģionā.

"Mēs savā pašvaldībā esam ieviesuši atbalsta pasākumus, lai piesaistītu uzņēmējus novadam, lai veicinātu uzņēmumu darbību un nodrošinātu maksimāli labus atbalsta noteikumus," diskusijā apliecināja Tukuma novada domes priekšsēdētājs J.Šulcs, vienlaikus gan uzsverot, ka pašvaldības iespējas sniegt atbalstu uzņēmējiem ir ierobežotas, turklāt pašvaldību sniegtais atbalsts, salīdzinot ar nodokļu slogu dod uzņēmējiem nelielu ietaupījumu. "Risinājums būtu, piemēram, nekustamā īpašuma nodokli un iedzīvotāju ienākuma nodokli pilnībā pārvērst par pašvaldību nodokli, nodrošinot pašvaldību tiesības ar to rīkoties."

Viņam piekrīt arī Tukuma Uzņēmēju kluba biedrs, uzņēmējs Māris Birzulis: "Krīzes sākumā mūsu vietējie uzņēmēji ilgi turēja darba vietas, neatlaida cilvēkus, lai saglabātu mūsu vietējiem cilvēkiem darbu krīzes laikā, taču galu galā mēs izrādāmies zaudētāji, saņemam atsitienu, jo vairs nespējam konkurēt ar tiem, kuri uzreiz atlaiž darbiniekus. Citiem vārdiem, ar tiem, kuriem nav atbildības vietējo iedzīvotāju priekšā."

"Diskusijas vienmēr ir labākais veids, kā kopīgi nonākt līdz vienotam viedoklim, un rezultātā izveidot racionālus priekšlikumus teritoriju attīstībai atbilstoši vajadzībām. Šajā ziņā ir svarīgi ņemt vērā visu iesaistīto pušu domas, gan nacionālā līmeņa attīstības plānošanas dokumentu izstrādē, gan pašvaldību attīstības programmu izstrādē iesaistot uzņēmējus, jauniešus un nevalstiskās organizācijas," diskusijas rezultātus analizē VARAM Valsts attīstības plānošanas departamenta Reģionālās attīstības plānošanas nodaļas vecākā eksperte Jevgēnija Butņicka.

Rīgas reģiona izaugsmes foruma t.s. Uzņēmēju dienā diskusijā piedalījās arī VARAM un LIAA eksperti, uzņēmēju organizāciju reģionālie vadītāji, kā arī reģiona pašvaldību vadītāji un attīstības speciālisti. Uzņēmēju dienā foruma ietvaros diskusijas dalībnieki iepazinās arī ar labākajiem sadarbības piemēriem Tukuma novadā, bet diskusijā ar VARAM un LIAA pārstāvjiem pašvaldību pārstāvji un uzņēmēji apsprieda pašreizējā valsts atbalsta pieeju uzņēmējdarbības atbalstam novados un nākotnes ieceres, kā arī neinvestīciju pasākumus uzņēmējdarbības attīstībai Rīgas reģionā.

Rīgas reģiona izaugsmes forums Tavā varā! turpināsies trešdien ar diskusiju starp reģiona pašvaldību attīstības plānošanas speciālistiem un nozaru politikas veidošanā atbildīgajiem ministriju ekspertiem.

Trešajā diskusiju dienā tiks diskutēts par pašvaldību savstarpējo sadarbību, par pašvaldību un valsts iestāžu kopīgo darbu un uzdevumiem novadu un pilsētu attīstības plānu izveidē. Rīgas reģiona diskusiju ciklu noslēgs reģiona pilsētu un novadu domju priekšsēžu un vadošo amatpersonu diskusija ar VARAM vadību par nākamā plānošanas perioda finanšu piesaisti un investīciju sadali starp reģiona novadiem un pilsētām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas