Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Turpmāk par driftošanu Tukuma ielās varēs sodīt līdz 250 eiro apmērā

Tukuma novada dome šonedēļ grozīja saistošos noteikumus "Par Tukuma novada sabiedriskās kārtības noteikumiem", aizliedzot publiskajās brauktuvēs īstenot dažādus trikus ar automašīnu, motociklu vai velosipēdu, piemēram, par driftošanu ieviešot sodu līdz 250 eiro, aģentūra LETA uzzināja Tukuma novada pašvaldībā.

Grozījumi paredz administratīvo atbildību par transporta līdzekļa vadīšanu sānslīdē, riepu izspolēšanu, mopēda, velosipēda un motocikla vadīšanu uz aizmugurējā vai priekšējā riteņa, ja vien tas netiek darīts teritorijā, kur tādējādi netiek apdraudēta ceļu satiksmes drošība un teritorijas īpašnieks ir atļāvis vadīt transporta līdzekli šādā netradicionālā veidā, piemēram, publiskos izklaides pasākumos kā šova elements.

Pašvaldībā secināts, ka šādi grozījumi saistošajos noteikumos "Par Tukuma novada sabiedriskās kārtības noteikumiem" ir nepieciešami, jo Tukumā regulāri tiekot traucēta sabiedriskā kārtība un iedzīvotāju naktsmiers no to autovadītāju puses, kuri transporta līdzekli apzināti vada sānslīdē uz laukumiem pie lielveikaliem un ielu apļveida krustojumos, parasti diennakts tumšajā laikā, par ko pašvaldība saņem iedzīvotāju sūdzības.

Novērota arī velosipēdu un mopēdu vadīšana uz aizmugurējā riteņa, kas apdraud gan vadītāja, gan citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību.

Tā kā Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss atbildību par šāda veida transporta līdzekļa vadīšanas manieri neparedz, pašvaldībai ir tiesības paredzēt par to administratīvo atbildību savos saistošajos noteikumos, savu lēmumu motivējusi dome.

Līdz ar grozījumiem turpmāk saistošajos noteikumos "Par Tukuma novada sabiedriskās kārtības noteikumiem" paredzēts, ka par riepu izspolēšanu ar mehānisko transporta līdzekli vai mehāniskā transporta līdzekļa vadīšanu sānslīdē (driftā) pa ceļu kompleksā ietilpstošām būvēm transporta līdzekļa vadītājam uzliek naudas sodu no 50 eiro līdz 250 eiro.

Savukārt par braukšanu uz aizmugurējā vai priekšējā riteņa ar motociklu, mopēdu vai velosipēdu pa ceļu kompleksā ietilpstošām būvēm vadītājam uzliek naudas sodu no 20 eiro līdz 200 eiro.

Dome noteica, ka grozījumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc noteikumu pilna teksta publicēšanas domes bezmaksas informatīvajā izdevumā Tukuma Laiks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas