Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Uz ceļiem vietām apledojums

Braukšanas apstākļus uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem vietām apgrūtina apledojuma veidošanās, portālu Diena.lv informēja uzņēmuma _Latvijas Valsts ceļi _pārstāve Inese Fecere.

Rīgas apkārtnē, kā arī Jelgavas, Bauskas, Daugavpils, Siguldas, Valmieras un Ainažu virzienos ir apmierinoši braukšanas apstākļi. Brauktuves mitras un nokaisītas.

Savukārt apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Ventspils virzienā, posmā Usma-Ventspils, un Liepājas virzienā, posmā Annenieki-Skrunda. Abos šajos posmos uz brauktuvēm veidojas apledojums, taču tās tiek kaisītas.

Pa reģionālajiem ceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Rīgas un Liepājas apkaimēs. Autoceļš vietām apledo, brauktuves kaisa. Pa vietējiem ceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Rīgas apkaimē. Arī te autoceļš vietām apledo, un brauktuves tiek kaisītas.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi pirmdien piekrastes rajonos iespējami nokrišņi lietus un slapja sniega veidā, kas veicinās apledojuma veidošanos uz autoceļiem. Turpmāk laika apstākļi arvien biežāk atgādinās par ziemas tuvošanos, iespējama ceļu brauktuves apledošana, informē Latvijas valsts ceļi. Biežo lietavu dēļ brauktuves ir slapjas, kas negatīvi ietekmē automašīnas vadāmību. Turklāt šajā laikā aktīva satiksme notiek diennakts tumšajā laikā, rīta un vakara stundās, tāpēc īpaša vērība jāpievērš gan ceļa stāvoklim, gan gājējiem.

Lai veiksmīgi pielāgotos braukšanai ziemas apstākļos un nepakļautu sevi un citus paaugstinātam riskam, speciālisti aicina mainīt vasaras braukšanas paradumus un pielāgoties ziemas apstākļiem. Tāpēc autovadītāji aicināti pārliecināties, vai automašīna ir atbilstošā tehniskajā stāvoklī, īpaši pievēršot uzmanību riepu stāvoklim un gaismu regulējumam.

No 1.decembra līdz 1.martam automašīnām ir jābūt aprīkotām ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas