Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Valcēnieši aicina pašvaldību atvērt dzīvnieku patversmi

Otrdien Valkas novada domes priekšsēdētājs Kārlis Albergs saņēma vairāk nekā 150 valcēniešu parakstītu aicinājumu sākt risināt jautājumu par dzīvnieku patversmes darbības atjaunošanu, ziņo portāls ziemellatvija.lv.

Portāls vēsta, ka vēstules parakstītāji vērš uzmanību, ka, tuvojoties aukstam laikam, novadā kļūst aktuāls jautājums par pamestiem un klaiņojošiem dzīvniekiem, bet patversme ir slēgta.

Aizvadītā gada beigās patversmi, kas atradās Nagliņās - pāris kilometrus aiz pilsētas robežas, slēdza, jo radās domstarpības par toreizējās vadītājas darbības principiem un attieksmi pret dzīvniekiem. Pēc patversmes darbības izbeigšanas Valkā sarosījās dzīvnieku aizstāvji un izveidoja labdarības organizāciju - Dzīvnieku SOS Sāra. Diemžēl labdarības organizācija ierobežoto finansiālo iespēju dēļ nespēj atrisināt visas problēmas ar klaiņojošiem dzīvniekiem, tāpēc sabiedrība aicina novada domi beidzot sākt risināt jautājumu par patversmi.

"Savu iespēju robežās jaunas mājas pamestiem dzīvniekiem meklē Dzīvnieku SOS Sāra. Diemžēl tās rīcībā nav tādu telpu un līdzekļu, lai varētu risināt problēmas visas pilsētas mērogā. Lai nodrošinātu pamestajiem dzīvniekiem pagaidu mājas, pašvaldībai jānodrošina nepārtraukta patversmes darbība un tur jāstrādā cilvēkam, kurš patiesi mīl dzīvniekus. Aicinām pašvaldību pamesto dzīvnieku problēmu risināt nekavējoties un kompleksi, sadarboties ar sabiedrību, tai skaitā arī sabiedriskām organizācijām un ceram uz reālu rezultātu," iedzīvotāji norādījuši vēstulē.

Domes priekšsēdētājs K. Albergs portālam apliecināja, ka iedzīvotāju vēstuli ir saņēmis. Amatpersona šā jautājuma tālāko risināšanu deliģējusi izpilddirektoram Guntim Bašķim sadarbojoties ar Pilsētas teritorijas apsaimniekošanas nodaļas vadītaju Inesi Vehi. K. Albergs plāno, ka novada domes sēdē novembrī deputāti varētu apstiprināt izstrādāto dzīvnieku patversmes jauno nolikumu.

Viņš gan portālam piebilda, ka pašlaik Nagliņās diezgan problemātiski būtu atvērt patversmi, jo tās tuvumā pašlaik notiek vērienīgi jaunās ūdens attīrīšanas iekārtu stacijas būvniecībā un reizēm šajā teritorijā ir pat sarežģīti iebraukt. To, vai uz patversmes vadītāja amatu pašvaldība izsludinās konkursu, K. Albergs neņēmās vēl spriest, vien piebilstot, ka šo pienākumu varētu veikt arī kāds no Pilsētas teritorijas apsaimniekošanas nodaļas darbiniekiem kā papildu pienākumu.

Savukārt Dzīvnieku SOS Sāra aktīviste Gunta Kraučuna portālam norādīja, ka nebūtu prāta darbs atkal ierīkot patversmi Nagliņās, jo tur nav pat elementāro labierīcību - siltuma un ūdens, kā arī patversme ir pārāk tālu, tāpēc cilvēkiem nav pieejama. Pašvaldībai noteikti vajadzētu izraudzīties patversmes vadītāju, lai tas diendienā būtu kopā ar dzīvniekiem, nevis tikai uz pāris minūtēm aizskrietu un nobērtu priekšā barību.

G. Kraučuna portālam uzsvēra, ka labdarības organizācijas aktīvisti ir gatavi sadarbībai ar pašvaldības patversmi, nodrošinot palīdzību jaunu māju atrašanā un citu svarīgu jautājumu risināšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas